Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Σε ιδιωτική εταιρεία στην Αθήνα τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ακτινολογικού τμήματος της Χίου

Σε ιατρική εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα αναθέτει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου την ακτινοδιαγνωστική επιμελητεία του ακτινολογικού τμήματος στις ώρες των εφημεριών, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπαδοχυτό, εκ μέρους του ΣΕΣΝΟΧ τόνισε ότι η παραπάνω ενέργεια του Γ.Ν. Χίου σηματοδοτεί την παραπέρα υποβάθμιση, αφού το ακτινολογικό τμήμα ωθείται σταδιακά να βάλει «λουκέτο» σε μια σειρά από καίριες λειτουργίες του, που είναι σημαντικές για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της ζωής του χιώτικου λαού.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι το Σωματείο των εργαζομένων ζητά να στελεχωθεί το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του νοσοκομείου Χίου με την επαναπροκήρυξη των 2 κενών θέσεων ακτινολόγων γιατρών, την ενίσχυση με επικουρικούς και την κάλυψη των 6 κενών θέσεων τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών. Για όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Λαμπαδοχυτός και το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χίου καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στη στάση εργασίας που έχει εξαγγελθεί από την ΠΟΕΔΗΝ (11.00 π.μ.-3.00 μ.μ., την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου με συγκέντρωση για τη Χίο στις 11.30 π.μ. στη Πλατεία Βουνακίου).

Κλείνοντας, ο κ. Λαμπαδοχυτός υπογράμμισε: «Με την εγκαθίδρυση του καινούριου καθεστώτος στο Ακτινολογικό τμήμα,  όχι μόνο δεν βελτιώνονται οι προϋπάρχουσες ιατρικές υπηρεσίες αλλά οδηγούμαστε, ελλείψει ακτινολόγου ιατρού στο νοσοκομείο, κατά τη εφημερία, να διεξάγονται εξετάσεις μικρότερης διαγνωστικής αξίας. Την ίδια στιγμή αυτό επηρεάζει και την διεξαγωγή των ακτινογραφιών που διεξάγει το ακτινολογικό τμήμα οι οποίες θα πραγματοποιούνται δίχως επιστημονικά υπεύθυνο ιατρό», επισήμανε.

Αναλυτικά τα αιτήματα του ΣΕΣΝΟΧ:

  • Να στελεχωθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ  το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο  του νοσοκομείου Χίου.
  • Να επανα-προκηρυχθούν και να καλυφθούν άμεσα οι δύο κενές θέσεις ακτινολόγων γιατρών και να ενισχυθεί το τμήμα με επικουρικούς γιατρούς.
  • Να προκηρυχθούν άμεσα και να καλυφθούν οι έξι κενές οργανικές θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι ακτινοχειριστές που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας του τμήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement