Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

H Χίος τίμησε με υπερηφάνεια την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων

Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές.

Μαζί με την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, στις 21 Νοεμβρίου, Γιορτή των Εισοδίων της Παναγίας και Υπερμάχου Στρατηγού, εορτάστηκε και η Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, τίμησε με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τους ήρωες του τότε και του σήμερα, κύριοι εγγυητές της ασφάλειας, της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας, και της δημοκρατίας της πατρίδας μας.

Από νωρίς το πρωί έλαβε χώρα η έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Κεντρική Πλατεία «Νικολάου Πλαστήρα» με τη συμμετοχή του στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και στρατιωτικής μπάντας. Αμέσως μετά, ακολούθησε η τέλεση της δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία αναγνώστηκε επίκαιρη ομιλία από τον Ταγματάρχη Υλικού Πολέμου κ. Βασίλειο  Τσιάντα.

Με σεβασμό και δέος πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση με κατάθεση στεφάνων στην οδό Δημοκρατίας στο προσκύνημα «Ηρώο των Πεσόντων», με τις τοπικές αρχές να δίνουν το «παρόν» τους κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τις Ένοπλες Δυνάμεις που με ψυχή και υψηλό φρόνημα δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα, προστατεύοντας και διαφυλάσσοντας 24 ώρες το 24ωρο τα σύνορά μας, σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, προκειμένου να υπάρχει ευημερία, ασφάλεια, ειρήνη και δημοκρατία.

Το μήνυμα του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμανζτη για την μεγάλη εορτή της 21ης Νοεμβρίου

Και φέτος με λαμπρότητα τιμούμε τη διπλή μεγάλη εορτή της 21ης Νοεμβρίου. Η χριστιανοσύνη με ευλάβεια εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, ενώ παράλληλα τιμούμε και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας. Η Παναγία, Υπέρμαχος Στρατηγός, διαχρονικά προστατεύει το έθνος μας και τη χώρα μας. Οι  Ένοπλες Δυνάμεις μας ως ακοίμητοι φρουροί και υπερασπιστές μας αποτελούν ένα ξεχωριστό εθνικό σύμβολο που μας γεμίζει με περηφάνια, η οποία πηγάζει από το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουμε ως πολίτες. Η προσφορά και το έργο των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αναγνωρίζονται απόλυτα από τον ελληνικό λαό και όλοι είμαστε ευγνώμονες για το ζήλο, την αφοσίωση και την αυταπάρνηση με την οποία επιτελούν το έργο τους.

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Βρουλή για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, αφ’ ενός εορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου  και αφετέρου τιμούμε, αλλά και αναγνωρίζουμε την πολύτιμη προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Άνδρες και  γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις από ξηράς, θάλασσας και αέρα, ως στυλοβάτες της αμυντικής ισχύος της Ελλάδας, διαθέτοντας υψηλό εθνικό φρόνημα και στρατιωτική και πατριωτική συνείδηση, αλλά και αφοσίωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα, στέκουν ακοίμητοι φρουροί της πατρίδας μας και επαγρυπνούν συνεχώς,  θωρακίζοντας και προστατεύοντας τη χώρα μας από κάθε επιβουλή. Εγγυώνται δε, την εθνική κυριαρχία και εδαφική μας ακεραιότητα και αν χρειαστεί είναι πάντα έτοιμοι να βρεθούν στην πρώτη γραμμή και να δώσουν το «αίμα τους» για την πατρίδα μας.

Ειδικότερα, στην ακριτική Χίο μας, με αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος  διασφαλίζουν την ασφάλεια και ακεραιότητα των εθνικών μας συνόρων και των συμφερόντων της πατρίδας μας,  εξασφαλίζοντας σε όλους μας ασφάλεια, ελευθερία, δημοκρατία,  ειρήνη, ανεξαρτησία και κυριαρχία.

Ας εκφράζουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας, προς όλους τους ένστολους των Ένοπλων Δυνάμεων και ας ευχηθούμε η Θεία Χάρη της Υπερμάχου Στρατηγού Παναγίας να τους Σκεπάζει και να τους καθοδηγεί!

Σας ευχαριστούμε!

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement