Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Επιμελητήριο – Σημαντικές καθυστερήσεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελής Λεγάτος σχετικά με την καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων έγκρισης στα χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Τον Μάρτιο του 2023 προκηρύχθηκαν οι δέσμες δράσεων με την ονομασία «Πράσινη Μετάβαση» καθώς και «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ», με βασικό στόχο την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε αυτές να καταστούν ψηφιακά ωριμότερες αλλά και περιβαλλοντικά πιο ευαίσθητες.

Ωστόσο, η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων αποδεικνύεται ιδιαίτερα μακρά, με αποτέλεσμα οκτώ μήνες μετά να έχουν εκδοθεί ελάχιστες εγκριτικές αποφάσεις.

Τούτο όπως αντιλαμβάνεστε έχει πολλαπλές βλαπτικές συνέπειες:

  • Επενδυτικά σχέδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ έχουν «παγώσει» με αποτέλεσμα να μην κινείται η αγορά (προμηθευτές, κατασκευαστές, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.ά)
  • Οι επιχειρήσεις χάνουν το όποιο συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς, ιδιαίτερα στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, ο χρόνος έχει «άλλη διάσταση» και η τεχνολογία αιχμής αλλάζει ταχύτατα.
  • Δημιουργείται μία αρνητική διάθεση των μικρομεσαίων να «εμπλακούν» σε διαδικασία υποβολής επενδυτικών σχεδίων σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση απαιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Ford Kuga παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και συγχρόνως η ιδανική...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η δύναμη της Αναστάσεως, δύναμη συγχωρήσεως και αναγεννήσεως, διαλύει κάθε ανθρώπινο πανικό και διασκορπίζει κάθε ενδοιασμό”. Αυτό το νίζει μεταξύ αλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον απόηχο της εξαιρετικής εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι, στη δεύτερη -τεχνική- πρόβα της ελληνικής αποστολής για την Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε ο...

Advertisement