Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» του Υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Καρδαμύλων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2023 έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου από τους κατοίκους των Καρδαμύλων, τους συμπολίτες των χωριών της Β.Α Χίου (Συκιάδας και Λαγκάδας) και τους κοινωνικούς-συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού, με αφορμή το κλείσιμο του Υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Καρδαμύλων.

Όλοι μαζί «ένωσαν» τις φωνές τους, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα! Όχι στην ερημοποίηση της Βόρειας Χίου!», απαιτώντας να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ ούτε στη Χίο, ούτε πουθενά, να μην απολυθεί ή μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος, καθώς επίσης να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά και με μισθούς και δικαιώματα. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στις συνέπειες που θα έχει κυρίως στους πιο μεγάλους σε ηλικία κατοίκους το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Καρδαμύλων.

«Για άλλη μια φορά είμαστε απέναντι στην απαξίωση των κατοίκων της περιοχής των Καρδαμύλων αλλά και των γύρω χωριών ως απόρροια των ιδιωτικοποιήσεων των κυβερνήσεων. Όχι στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της βόρειας Χίου! Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο στις κυβερνητικές επιταγές!», δήλωσαν.

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Χίου για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Καδαμύλων

Σας παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν την ταχυδρομική εξυπηρέτηση του ΝΧΙΟΥ και περιμένουμε τα δικά σας συμπεράσματα.

Μέχρι το 2015 η Μονάδα διανομής Χίου ήταν στελεχωμένη με 15 διανομείς μόνιμο προσωπικό που κάλυπταν την πόλη της Χίου (27000 κάτοικοι)  και τα χωριά Καρυές (621 κάτοικοι) Bασιλεώνικο (429 κάτοικοι) , Bαβύλοι (206 κάτοικοι),Νεοχώρι (700 κάτοικοι) ,Θυμιανά  (2789 κάτοικοι)  και τον Βροντάδο (5270 κάτοικοι). Σταδιακά με περικοπές προσωπικού έφτασαν  στους 11 διανομείς  έως το 2021. Μετά την τελευταία εθελούσια του 2021 και την αποχώρηση τεσσάρων  μόνιμων υπάλληλων από την ΜΔΧΙΟΥ  έμειναν  για το  έργο της διανομής  επτά άνθρωποι συνολικά. Πέντε (5)  μόνιμοι και δυο (2) ενοικιαζόμενοι.

Σήμερα μετά  το κλείσιμο του πρακτορείου της Καλλιμασιάς που εξυπηρετεί τα χωριά Καλλιμασιά (987 κάτοικοι)  Χαλκειός (1155 κάτοικοι) Βερβεράτο (225 κάτοικοι) Δαφνώνας (366 κάτοικοι) οι ίδιοι επτά άνθρωποι καλούνται  να εξυπηρετήσουν   και αυτές τις περιοχές .  Μόλις  χθες πληροφορηθήκαμε όλοι  και για το κλείσιμο του ταχυδρομείου των Καρδαμύλων του οποίου η διανομή θα γίνεται πάλι από το υπάρχον προσωπικό 7 ταχυδρόμοι ,προσθέτοντας τα χωριά Καρδάμυλα (1526 κάτοικοι), Αμάδες (67 κάτοικοι),Βίκυ (117 κάτοικοι), Καμπιά (33 κάτοικοι), Πιτυός (124 κάτοικοι), Σπαρτούντα (30 κάτοικοι),Λαγκάδα (632 κάτοικοι), Συκιάδα (464 κάτοικοι).

Συνεπώς έχουμε επτά ταχυδρόμους για  42,741,000 χιλιάδες κάτοικους .Τα στοιχεία του πληθυσμού είναι από την ΕΛΣΤΑΤ βάση της τελευταίας απογράφης.

Σε όλα αυτά να συνυπολογίσουμε ότι δυο εργαζόμενες κοπέλες  στα ΕΛΤΑ Καρδαμύλων θα χάσουν την δουλεία τους χωρίς καμιά προειδοποίηση ,και ότι το καλοκαίρι  που μας πέρασε τον Αύγουστο συγκεκριμένα, ξαφνικά και χωρίς αιτιολόγηση όταν δυο ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στη Μονάδα διανομής Χίου πολλά χρόνια  ζήτησαν να τους αποδοθούν τα νόμιμα εργασιακά τους δικαιώματα ,τριετίες, καταθέτοντας απλά την προϋπηρεσία τους ,απολύθηκαν  και αντικαταστάθηκαν με δυο καινούργιους με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στην εύρυθμη ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Όσον  αφορά  το Κεντρικό ταχυδρομείο Χίου ,και το κομμάτι της συναλλαγής με το κοινό μέχρι το 2022 η σύνθεση του ήταν 4 μόνιμοι και 2 ενοικιαζόμενοι. Βάση της τελευταίας  περικοπής υπάρχουν 3 μόνιμοι και 2 ενοικιαζόμενοι να εξυπηρετούν ολόκληρη την πόλη της Χίου και να επιφορτίζονται τώρα και τον συναλλακτικό όγκο των δυο περιφερειακών γραφείων που έκλεισαν, Καλλιμασιά και Καρδάμυλα.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι δυστυχώς δεν υπάρχει σωστή κατεύθυνση  όσον  αφορά τον γενικότερο σχεδιασμό, καθώς  αντικρούει κάθε έννοια λογικής προσπαθώντας να επιβάλλει ένα πλάνο που  υπόσχεται μόνο την καταστρατήγηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων  των εργαζομένων μόνιμων και μη ,την εκδίωξη  των πελατών με την κάκιστη εξυπηρέτηση, και τέλος την  καταστροφή του οργανισμού.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement