Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

«Η Χίος έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα και διάθεση για δουλειά – Στο επίκεντρο οι νέοι και ο τουρισμός»

Συνέντευξη της Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Χίου, κας Μαρκέλλας Δημ. Τομάζου, στον «Χιακό Λαό»

Της Ραφαέλας  Βατάκη

Η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Χίου, κα Μαρκέλλα Τομάζου, παραχώρησε συνέντευξη στον «Χιακό Λαό», όπου εξηγεί τον λόγο που έθεσε υποψηφιότητα με την παράταξη «Σύμπραξη Δημιουργίας» του Σταμάτη Κάρμαντζη, αλλά και για το όραμά της, στη μετάβαση της ψηφιακής εποχής του νησιού μας, αλλά και στο να μπορέσει η Χίος να κρατήσει τους νέους της. Κλείνοντας, αναφέρει μία σειρά από προτάσεις-λύσεις, με σκοπό η Χίος να γίνει ένας πιο ελκυστικός προορισμός τουριστικών επενδύσεων που θα προσφέρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

  1. Πώς λάβατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα και γιατί με τον συγκεκριμένο Συνδυασμό; 

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον τομέα της φιλοξενίας στο απαράμιλλης ομορφιάς νησί μας, τη Χίο. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων. με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Φιλοξενίας Τουρισμού, την εκπαίδευση και στη Διοίκηση Δημόσιων Φορέων και Οργανισμών. Παράλληλα είμαι πιστοποιημένη εκπαιδευτικός ΕΟΠΠΕΠ διαθέτοντας πολυετή διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων, εφήβων και επαγγελματιών. Έλαβα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά και να κατέλθω υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χίου με τον Συνδυασμό «Σύμπραξη Δημιουργίας» για τη Νέα Χίο με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, με κύριο γνώμονα να θέσω τις γνώσεις μου και την επαγγελματική μου εμπειρία στις υπηρεσίες των συμπολιτών μου και παράλληλα να συνεισφέρω με όσες δυνάμεις διαθέτω στην προσπάθεια που καταβάλλει άοκνα ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, κος Σταμάτης Κάρμαντζης, να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, να εκσυγχρονίσει τις υποδομές και να καταστήσει τη Χίο τουριστικό προορισμό. Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του κυρίου Σταμάτη Κάρμαντζη γιατί εκτιμώ τον ακέραιο χαρακτήρα του και τιμώ την πολιτική του πορεία. Για τον ίδιο μιλάνε τα πεπραγμένα του και μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το νησί μας, τη Χίο. 

  1. Ποιο είναι το μείζον πρόβλημα για τη Χίο το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή τα επόμενα τέσσερα χρόνια και τι διαφορετικό θεωρείτε ότι έχει να προσφέρει ο Συνδυασμός σας στην τοπική κοινωνία της Χίου;

Οι πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν τη χώρα μας ανέδειξαν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής ως μείζον και θεωρώ ότι με αυτό θα πρέπει να αναμετρηθούμε τα επόμενα χρόνια, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, η κατασκευή νέων υποδομών και ο εκσυγχρονισμός των ήδη υπαρχουσών ήταν και είναι κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής. Ο συνδυασμός μας «Σύμπραξη Δημιουργίας» για τη Νέα Χίο και ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης αναμετρήθηκαν με τα προβλήματα και έδωσαν απτές λύσεις.  Θεωρώ λοιπόν πως μπορούμε να εγγυηθούμε το όραμα, την εργατικότητα, τη γνώση και τη βούληση να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των κατοίκων της Χίου.

  1. Ποιο είναι το όραμά σας για το νησί μας;

Το νησί μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα και διάθεση για δουλειά και  θεωρώ  ότι μπορώ να εργαστώ συλλογικά ώστε να δοθούν λύσεις σε παθογένειες και προβλήματα δεκαετιών. Όραμά μου λοιπόν είναι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και του νησιού μας, της οποίας η εφαρμογή είδαμε πόσο βοήθησε στην κεντρική διοίκηση του κράτους μέσω του gov.gr. Η Δημοτική Αρχή ήδη έχει ξεκινήσει την ψηφιοποίηση πολλών υπηρεσιών του δήμου και θα προστεθούν και άλλες. 

Ένα προσωπικό μου όραμα είναι να μπορέσει η Χίος να κρατήσει τους νέους της στον τόπο μας και θα ήταν ευχής έργον να επέστρεφαν και όσοι έφυγαν τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. 

Φυσικά το κύριο πεδίο δράσης μου είναι ο τουρισμός και επιθυμώ να δω τη Χίο μας να κατέχει τη θέση  που της αξίζει επιτυγχάνοντας επισκεψιμότητα όλο τον χρόνο!

Επίσης η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση, μού έχει δημιουργήσει την επιθυμία τα παιδιά -έφηβοι αλλά και οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να ακούγονται και να υποστηρίζονται στα βήματά τους.

  1. Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνετε, εφόσον εκλεγείτε, ως Δημοτική Σύμβουλος προκειμένου να αναπτυχθεί περισσότερο η Χίος;

Εφόσον οι συνδημότες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και  μου δώσουν την δύναμη να τους προσφέρω τις υπηρεσίες μου, την εμπειρία μου, τις γνώσεις  και τον χρόνο μου, θα είμαι εκεί για να τους ακούσω και να βοηθήσω στο πλαίσιο του εφικτού με όλες τις δυνάμεις που διαθέτω.

Το κύριο πεδίο εμπειρίας μου είναι αυτό του τομέα της φιλοξενίας και θα παλέψω ώστε να παράσχουμε  στον φιλοξενούμενο- τουρίστα τις καλύτερες υπηρεσίες μας, τις οποίες όμως  πρέπει να απολαμβάνουν και οι δημότες μας σχετικά με ζητήματα καθημερινότητας, δράσεις πολιτισμού κ.ά.

Όμως, επιθυμώ να δώσω ιδιαίτερη μέριμνα στους νέους γιατί θεωρώ ότι τόσο η δική μου γενιά όσο και οι νεότεροι ήρθαμε αντιμέτωποι με κάθε λογής κρίσεις και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς. Χωρίς τη νέα γενιά δεν θα υπάρχει καμία συνέχεια και κανένα μέλλον. Φυσικά, θα πρέπει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται ζωτικής σημασίας έργα,  που ευτυχώς τα τελευταία 4 χρόνια αριθμούμε αρκετά, όμως γνωρίζουμε ότι αυτό δεν αρκεί, γιατί ο πληθυσμός μας γερνάει και πρέπει επιτέλους να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα και να δοθούν κίνητρα στους νέους ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους στον τόπο τους. 

  1. Τι χρειάζεται να γίνει έτσι ώστε η Χίος να είναι ένας ελκυστικός προορισμός τουριστικών επενδύσεων που να προσφέρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας;
    Χρειάζεται να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Υπάρχουν πολλές μελέτες – απόψεις σχεδιασμού του τουριστικού προϊόντος που επιθυμούμε να παράξει η Χίος, όμως μένουμε στο θεωρητικό υπόβαθρο χωρίς να υπάρχει διασύνδεση με την καθημερινότητα.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή υπήρξε αρωγός στην υλοποίηση στρατηγικού σχεδιασμού και στη θέσπιση στόχων, οι οποίοι προέκυψαν έπειτα από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σημαντικό εργαλείο στη φαρέτρα μας για την συνέχιση των προσπαθειών και όχι να εγκλωβιζόμαστε σε μια ατελέσφορη, χρονοβόρα και κοστοβόρα  πλειάδα μελετών διότι δεν αναγνωρίζουμε το έργο που έχει πραγματοποιηθεί ήδη. Στόχος μου είναι η επίτευξη αυτών των στόχων που έχουν αποφασιστεί ώστε να προκύψουν θετικά αποτελέσματα, μετρήσιμα τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Ξεκινάμε από τη θεωρία και καταλήγουμε στην πράξη και φυσικά στοχεύουμε στη συνεχή ανατροφοδότηση βάσει των δεδομένων που θα υπάρξουν στο μέλλον διότι τα δεδομένα δεν είναι στατικά. Συνεχώς εξελισσόμαστε και δημιουργούνται νέες ανάγκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement