Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Η «Σύμπραξη Δημιουργίας» είναι μία συνταγή δοκιμασμένη και πετυχημένη – Ξέρει πού βαδίζει

Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Χίου, κ. Νίκου Ξενάκη, στον «Χιακό Λαό»

Της Ραφαέλα Βατάκη

Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χίου, κ. Νίκος Ξενάκης, μιλά στον «Χιακό Λαό» για την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα με την παράταξη «Σύμπραξη Δημιουργίας» του Σταμάτη Κάρμαντζη, αλλά και για τις ενέργειες που θα κάνει εάν και εφόσον εκλεγεί. Παράλληλα, επισημαίνει τα βασικά προβλήματα του νησιού της Χίου κι ως εκπαιδευτικός σχολιάζει τον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και το τι πρέπει να κάνει τόσο το κράτος, όσο και ο ίδιος ο Δήμος προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στις σχολικές μονάδες. 

  1. Έχετε δηλώσει ότι θα είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Τι σας ώθησε, ώστε να πάρετε αυτήν την απόφαση;

Από καιρό επιθυμούσα να ασχοληθώ με τα κοινά. Αισθάνθηκα ότι φέτος ήρθε για μένα το πλήρωμα του χρόνου και ότι έχω τη δύναμη και τη διάθεση να εργασθώ ως μέλος μιας ομάδας για το συμφέρον του νησιού μας και των κατοίκων του. 

  1. Γιατί θέσατε υποψηφιότητα με την παράταξη «Σύμπραξη Δημιουργίας» του Σταμάτη Κάρμαντζη;

Η «Σύμπραξη Δημιουργίας» και ο Σταμάτης Κάρμαντζης είναι μια, ας μου επιτραπεί η έκφραση, συνταγή πετυχημένη. Ξέρουμε πού βαδίζουμε. Με την υποψηφιότητά μου στηρίζω ουσιαστικά αυτό που επισφραγίστηκε στις προηγούμενες εκλογές: η παράταξη αυτή έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών του νησιού. Ευελπιστώ να συνεισφέρω και να βάλω ένα λιθαράκι κι εγώ σε όσα έχουν χτιστεί προηγουμένως. 

  1. Ποιο είναι το όραμά σας για τον Δήμο της Χίου;

Θα ήθελα να δω τη Χίο εκεί που της αξίζει. Τουριστικά, πολιτιστικά και αθλητικά, εκπαιδευτικά. Θα ήθελα μια ζωή βελτιωμένη στην καθημερινότητά της για τους δημότες, που θα μας εμπνέει να στρέψουμε το βλέμμα προς το μέλλον.  Η Δημοτική Αρχή οφείλει να επιδιώκει τον διάλογο και να ανοίγει πόρτες ώστε να αισθάνεται ο κάθε κάτοικος του νησιού, όπου και αν μένει, ότι μας απασχολεί το ζην και το ευ ζην του. Θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. 

  1. Ποια είναι για εσάς τα βασικά προβλήματα του νησιού που εκτιμάτε ότι πρέπει να αναδειχθούν και να δρομολογηθούν λύσεις;

Ένα βασικό θέμα για εμένα, με το οποίο έρχομαι άμεσα σε επαφή, είναι η ανεργία στους νέους που επιθυμούν όλο και περισσότερο να μετακομίζουν στις μεγάλες πόλεις. Οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που συμφωνήθηκαν, όπως η μαρίνα του Νοσοκομείου, η διαπραγμάτευση για τα Κεραμεία και οι προσπάθειες που γίνονται για να προσεγγιστεί μεγαλύτερος αριθμός επενδυτών από την ομογένεια αλλά και γενικότερα, σίγουρα θα συνδράμουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Ελπίζω πως θα βρεθούν και άλλες λύσεις και προς τα εκεί θα κινηθούν και οι δικές μου προτάσεις.

Πάγιο πρόβλημα επίσης του νησιού μας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι τα υδρευτικά και αρδευτικά ζητήματα και η ποιότητα του νερού. Έχουν ήδη ληφθεί μέτρα και έχουν δρομολογηθεί λύσεις. Η πενταετία αυτή που θα ακολουθήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με την επανεκλογή του Συνδυασμού μας, θα δώσει οριστική, πιστεύω, λύση και σε αυτό το ζήτημα. 

  1. Πού θεωρείτε ότι πρέπει να εστιάσει ο Δήμος όσον αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης;

Ο τομέας της εκπαίδευσης είναι πολύπαθος. Και δυστυχώς δεν υπάρχει άμεση λύση που να μπορεί να δοθεί από την όποια τοπική αρχή. Χρειάζεται κρατική συνδρομή. Ωστόσο, μπορούμε να διευκολύνουμε καταστάσεις. Πιστεύω πως η θέση που κατέχω τόσα χρόνια στον εκπαιδευτικό τομέα και οι σχέσεις που έχω διατηρήσει με ανθρώπους όλων πλέον των ηλικιών-συνάδελφοι, προϊστάμενοι και μαθητές είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Δηλώνω υπεύθυνα πως είμαι εδώ για να ακούσω και να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Για να συνοψίσω, επιδιώκω να είμαι μια πόρτα ανοιχτή για ό,τι ζήτημα προκύπτει στις σχολικές μονάδες του νησιού και να βοηθήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

  1. Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε σε περίπτωση που εκλεγείτε ως δημοτικός σύμβουλος;

Το πρώτο και βασικό βήμα για εμένα κάθε φορά είναι να ακούω. Δευτερευόντως, να συνεργαστώ. Θα ακολουθήσω τις προτεραιότητες που θα θέσει το νέο δημοτικό συμβούλιο και θα ήθελα να εργαστούμε όλοι, αρχή και αντιπολίτευση, για το κοινό καλό. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι προσπαθώ να λειτουργώ πάντα ομαδικά και να γεφυρώνω καταστάσεις. 

  1. Γιατί ο Χιώτης και η Χιώτισσα να δώσει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξη «Σύμπραξη Δημιουργίας» του Σταμάτη Κάρμαντζη;

Όπως προανέφερα, είναι μια συνταγή δοκιμασμένη και πετυχημένη. Αυτή τη φορά νομίζω πως είναι σαφές ότι ο κύριος Κάρμαντζης επιδίωξε να ενισχύσει με νέο αίμα τον Συνδυασμό. Επιπλέον, η άμεση ανταπόκριση σε ό,τι ζήτημα προέκυπτε τα προηγούμενα χρόνια θεωρώ πως είναι ένας καλός λόγος. Το είδαμε αυτό και στα θέματα καθαριότητας και στις επισκευές των δρόμων και στις αναπλάσεις των πεζοδρομίων και σε πολλά άλλα.

  1. Ποιος είναι ο Νίκος Ξενάκης για όσους δεν σας γνωρίζουν;

Είμαι γεννημένος στη Νέα Υόρκη, γιος οικονομικών μεταναστών. Οι γονείς μου εργάσθηκαν σκληρά και επέστρεψαν εδώ. Αγαπώ αυτόν τον τόπο. Επέλεξα να ζήσω εδώ παρότι σπούδασα στο εξωτερικό και σκεφτόμουν να εργασθώ εκεί. 

Δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά στον τομέα της εκπαίδευσης ιδιωτικά και στη συνέχεια μεταπήδησα στη δημόσια εκπαίδευση. 

Τα παιδιά, οι μαθητές μου, ήταν είναι και θα είναι η δύναμή μου. Θέλω να τα στηρίζω όσο περισσότερο μπορώ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκίνηση από το να τους βλέπω φοιτητές να επιστρέφουν στο νησί και να με φωνάζουν «θείο Νίκο». Καμαρώνω με τις επιτυχίες τους, επαγγελματικές και προσωπικές. 

Σε προσωπικό επίπεδο νιώθω ευτυχής που έχω μια όμορφη οικογένεια. Μια σύζυγο, την Ελένη Μπουγδάνου, εκπαιδευτικό επίσης στο επάγγελμα, που με στηρίζει σε όλες τις αποφάσεις μου και τα δυο μου παιδιά, τη Λένια και τον Γιώργο. Παρακολουθώ με υπερηφάνεια όλα όσα καταφέρνουν.

Είμαι ένας άνθρωπος κοινωνικός, με τρέφει η συναναστροφή και το μοίρασμα. Εύχομαι όσα είπα να ανοίξουν τον δρόμο σε ανθρώπους να με εμπιστευτούν γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι μπορώ να είμαι μια ανοιχτή πόρτα στις ανάγκες τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement