Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Επιτυχημένη Ημερίδα για τους Ψηφιακούς Νομάδες – Πρωτοποριακές Εισηγήσεις Ομιλητές

Στις 22 Σεπτεμβρίου ήμερα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική επιτυχημένη ημερίδα με εξέχουσες Ομιλητές του Κλάδου και η σχέση με τους απόδημους.  Το θέμα της Ημερίδας  ήταν «Η Χίος ως Περιοχή για τους Ψηφιακούς Νομάδες», που διοργανώθηκε από την Αντιπεριφερεια Ηλεκτρονικης Διακυβερνησης, Χωρικού Σχεδιασμού & Περιβάλλοντος και Απόδημου Ελληνισμού» μαζί με την «Ένωση Ομογενών Χίου».  Η ημερίδα είχε εκλεκτούς ομιλητές από διάφορους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Η εκδήλωση αντιπροσώπευε μια μοναδική ευκαιρία για να αναδειχθούν σημαντικές ιδέες και προοπτικές σχετικά με την ψηφιακή εξέλιξη των νομάδων και remote workers που έχουν σχέση με τους Απόδημους Έλληνες αφου η παρουσία έγινε και σε Υou tube κανάλι για να μπορούν να την παρακολουθήσουν και ομογενείς ζωντανά.

Οι ομιλητές ήταν:

Από την Περιφέρεια: 

– Διευθυντής Καινοτομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κύριος Στρογγυλόπουλος Γεωργιος

– Αντιπεριφερειαρχης, κ. Παντελης Αδ. Μπουρνιας

Οι ομιλητές ήταν κορυφαία ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας:

– Κύριος Κεσεντέ Κωνσταντίνος από το Brain Regain

– Κυρία Παπαρίδου Γιώτα από το ΣΕΠΕ της Σύνδεσμος Επιχειρηματίων Πληροφορικής Ελλάδος

– Κυρία Εύη Σαχίνη από το ΕΚΤ, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Ψηφιακοί Νομάδες Χίου, που ήταν και Ομιλητές

– Κύριος Γιώργος Μελέκος

– Κυρία Κρεατσούλα

Οι ομιλητές προέβησαν σε αναλύσεις και συζητήσεις που κάλυψαν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, ανέλυσαν τις αναγκαίες υποδομές από την ανάπτυξη της ψηφιακής ζωής των νομάδων μέχρι τις ευκαιρίες και προκλήσεις που προκύπτουν από αυτήν. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και να συζητήσουν το μέλλον των ψηφιακών νομάδων στην Ελλάδα αλλά ποιο συγκεκριμένα τη Χίο.

Η ημερίδα αποδείχθηκε επιτυχημένη, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την εκτίμησή τους για τις πολύτιμες προτάσεις και γνώσεις που μοιράστηκαν οι ομιλητές. Αναμένουμε ότι οι συζητήσεις και οι ιδέες που προέκυψαν θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των ψηφιακών νομάδων στη χώρα μας και στην Χίο.

Ο Αντιπεριφερειαρχης Παντελης Αδ. Μπουρνιας ευχάριστε όλους τους Ομηλιτες και ανέφερε ότι οι υποσχέσεις του γίνονται πραγματικότητα και ότι υποσχεθεί το υλοποιεί χωρίς να μένει μόνο στα λόγια και στην ωραία θεωρία των γραπτών κείμενων.  Ο σκοπός ήταν να ενημερώσουμε τους Αποδημους Έλληνες που ενδιαφέρονται ως remote workers.  Το επόμενο βήμα θα είναι να δημιουργήσουμε κοινότητα ψηφιακών Νομάδων αφού έγινε η αρχη και να δημιουργήσουμε τα ανάλογα Hubs που χρειάζονται στον τόπο μας, κάτι το οποίο έχω ήδη μελετάμε και έχει δρομολογηθεί.

Η ημερίδα ήταν η δεύτερη στην Χίο που έχει γίνει από τον Αντιπεριφερειάρχη καθώς η προηγούμενη είχε γίνει στο πανεπιστιμειο Αιγαίο μαζί με την Διδακτωρα κα. Ντουμή εντός αίθουσας Πανεπιστήμιου.

Στην επόμενη Ημερίδα θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε και την ναυτιλία στον ψηφιακό κόσμο των νομάδων και των remote workers. Ο στόχος είναι η ανάπτυξη του νησιού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

Advertisement