Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Άνοιγμα Σχολείων: Τρεις μέρες πριν το 1ο κουδούνι – Ελάχιστα τα κενά στα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου

Τρεις μέρες απέμειναν μέχρι να ακουστεί το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα σχολεία τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κ. Γιάννης Ρες, η πρώτη φάση ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι σε γενικές γραμμές βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά την επάνδρωση με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα κάποια κενά που πρέπει να ενισχυθούν από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να είναι πλήρεις. Τα κενά που υπάρχουν είναι κυρίως στο κομμάτι της ειδικής αγωγής, έλλειψη σε σχολικούς νοσηλευτές, σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό και σε εκπαιδευτικό προσωπικό 3 δασκάλους γενικής εκπαίδευσης (Καθηγητές: Θεατρική Αγωγή, 2 για Αγγλικά, 2 για Μουσική και 1 για Φυσική Αγωγή).

«Συνολικά έχουμε 101 αναπληρωτές εκ των οποίων οι 11 ήδη έλαβαν άδειες μακροχρόνιες για θέματα υγείας. Επομένως, έχουμε 90 στο σύνολο», επισημαίνοντας ότι στο νησί των Ψαρών έχει δημιουργηθεί ένα κενό 2 δασκάλων με την ελπίδα ότι εντός του επόμενου 10ήμερου θα έχει στελεχωθεί με νέο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αναφορικά με το μαθητικό δυναμικό πρόσθεσε ότι συνολικά τα παιδιά είναι 3613 μαθητές εκ των οποίων οι 2805 είναι στα δημοτικά σχολεία: «Συγκριτικά με την προηγούμενη σχολική χρονιά 2022-2023 είμαστε περίπου το ίδιο, μία ελάχιστη μείωση 8 μαθητών», τονίζοντας ότι σημαντικό πρόβλημα παρουσιάζει το μαθητικό προσωπικό των νηπιαγωγείων όπου εκεί υπάρχει μεγάλη μείωση κατά 13% σε σχέση με την περσινή χρονιά, με τους μαθητές να είναι 805 έναντι 924.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τη μείωση των μαθητών στα νηπιαγωγεία για τη φετινή σχολική χρονιά, παρατηρείται μία γενναία αύξηση μαθητών στο επόμενο έτος, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος αναστολής λειτουργίας νηπιαγωγείου: «Και τα 37 μας νηπιαγωγεία λειτουργούν κανονικά. Όπως και τα δημοτικά μας. Η μόνη αλλαγή που είχαμε στα δημοτικά ως προς την λειτουργικότητά τους αφορά το σχολείο του Αγ. Γεωργίου Συκούση που έγινε 3θέσιο και θα λειτουργήσει έτσι σε αντίθεση με το σχολείο του Θολοποταμίου όπου λόγω δραματικής μείωσης του μαθητικού πληθυσμού το κρατήσαμε 4θεσιο, ωστόσο θα λειτουργήσει ως 3θέσιο», εξήγησε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σημείο των καιρών είναι ότι η δεύτερη αυτή γενιά του Kona σχεδιάστηκε εν λευκώ με βάση την ηλεκτρική του έκδοση: αυτή η προτεραιότητα ήταν...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Αναστάς Κύριος που είναι ο Άρχων και εξουσιαστής ειρήνης, όπως λέμε στα ιερά μας βιβλία, να φωτίσει τους ισχυρούς της γης να καταλήξουν...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν και πάλι να απολαύσουν μια αποκλειστική υπηρεσία μεταφοράς με πολυτελή οχήματα από την τρέχουσα γκάμα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοτοσικλέτα του συγκεκριμένου αναβάτη τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους στην περιοχή της Βουλιαγμένη, διότι δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας. Ο αναβάτης...

Advertisement