Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Δημόσιο ΙΕΚ Νοσοκομείου Χίου: Εξειδίκευση και επαγγελματική αποκατάσταση για όλες τις ηλικίες

Λειτουργική με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις είναι η Νοσηλευτική Σχολή του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο», η οποία έχει αναβαθμιστεί σε Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) με τις ειδικότητες «Βοηθός Νοσηλευτικής» και «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου».

Όπως ενημέρωσε η Διευθύντρια Σχολής, κα. Έλενα Παντελάκη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά στην Γραμματεία του Δ.ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, τονίζοντας ότι οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η φοίτηση στην σχολή διαρκεί 5 εξάμηνα, 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης, ενώ το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί στην απόκτηση βεβαίωσης επαγγελματικής κατάρτισης.

«Οι απόφοιτοι δύναται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες διεξάγονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και οδηγούν στην απόκτηση διπλώματος επαγγελματικής ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτή επιπέδου 5 και Διασώστη και Πλήρωμα Ασθενοφόρου», σημειώνοντας πως η φοίτηση είναι δωρεάν και τα μαθήματα διεξάγονται σε πρωινό ωράριο.

Δικαίωμα εγγραφής μετά από επιλογή στο Α’ εξάμηνο σπουδών έχουν: Απόφοιτοι από ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΕΠΑΛ, ΤΕΛ, ΕΞΑΤΑΞΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ΙΕΚ, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

  1. Σχετική αίτηση (χορηγείται από το ΙΕΚ)
  2. ΑΜΚΑ
  3. Τίτλος σπουδών (πρωτότυπο ή φωτοαντίγραφο)
  4. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (φωτοαντίγραφο)
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  6. Πιστοποιητικό γέννησης
  7. Δικαιολογητικά προϋπηρεσίας στην ειδικότητα (εάν υπάρχουν)
  8. Άδεια παραμονής ή ταυτότητα ομογενών ή διαβατήριο για αλλοδαπούς υπηκόους
  9. Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης β΄ κατηγορίας (Μόνο για την ειδικότητα «διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου»)

Σύμφωνα με την εκπαιδευτικό κα. Βασιλική Φλέγκα, απώτερος στόχος όσον αφορά την ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» είναι οι φοιτητές να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, οι οποίες μαζί με την αποκτηθείσα εμπειρία από το πρακτικό μέρος της κατάρτισής τους, να τους καθιστούν ικανούς να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ πεδίο επαγγελματικών δραστηριοτήτων, από τη νοσηλεία του ασθενή ως την έρευνα και την εφαρμογή Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Με τη σειρά του ο εκπαιδευτής κ. Κουτσουράκης, συμπλήρωσε για την ειδικότητα «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» ότι σκοπός είναι οι φοιτητές να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να λειτουργούν είτε αυτόνομα είτε υπό τις εντολές του ιατρού, εφαρμόζοντας τις τεχνικές και τα μέσα της προνοσοκομειακής περίθαλψης: «Μαθαίνουν να συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας του οξέως πάσχοντος και στη διακομιδή του στην πλησιέστερη υγειονομική μονάδα, να συνεργάζονται με ομάδες διάσωσης σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή μαζικών καταστροφών και να εκτελούν τις ιατρικές οδηγίες», εξήγησε.

Κλείνοντας, η εκπαιδεύτρια κα. Ζωή Γκίκα ανέφερε πως είναι μία σχολή που ανοίγει δρόμους, καθώς η ειδικότητα του διασώστη μπορεί να απασχοληθεί στο ΕΚΑΒ, σε Κέντρα Υγείας και σε τομείς παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, σε Δημόσιες και Ιδιωτικές Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία, στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ΜΚΟ, σε ασφαλιστικούς φορείς που διαθέτουν ασθενοφόρα, σε εταιρείες παροχής κατ’ οίκον νοσηλείας και ιατρικών υπηρεσιών.

Πληροφορίες- Εγγραφές: Γραμματεία Δ.ΙΕΚ Γ. Νοσοκομείου Χίου

Τσιμπή 8, Λατόμι, Τ.Κ.:82100

Τηλ. Επικοινωνίας: 2271351108, 2271351111 & 6980783813

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

Advertisement