Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

«Summer Camp»: Εργαστήριο ναυτιλίας για 36 φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα σε Χίο και Οινούσσες

Κατάμεστη η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Χίου από νέους και νέες με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Summer Camp που θα λάβει χώρα στις Οινούσσες, έναν τόπο γεμάτο από ναυτική ιστορία και παράδοση.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 20223, το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών διοργάνωσε, στο πλαίσιο του έργου «Ευφυής ερευνητική υποδομή για τη ναυτιλία, τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα (ENIRISST+)» το «Εργαστήριο για εφαρμογές της Επιστήμης των Πολιτών στις Ακτοπλοϊκές Μεταφορές».

Όπως εξήγησε στα τοπικά μέσα η Καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα Μαρία Λεκκάκου, στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων και η εμβάθυνση σε θέματα νησιωτικών ακτοπλοϊκών μεταφορών και η παρουσίαση δράσεων για τη νησιωτικότητα όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, με στόχο την αξιολόγηση της εφαρμογής για την παρακολούθηση των Ακτοπλοϊκών Μεταφορών από τους συμμετέχοντες.

«Το εργαστήριο αφορά την Επιστήμη των Πολιτών και την Ακτοπλοΐα. Θέλουμε να κάνουμε τους πολίτες να αξιολογούν την ποιότητα και το κόστος των ακτοπλοϊκών μεταφορών. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μία εφαρμογή που θα την έχουμε στο διαδίκτυο και το κινητό, κι έτσι θα μπορούμε να αξιολογούμε την ποιότητα αλλά και την αξία που πληρώσαμε για τις μεταφορές μας στο Αιγαίο. Αυτή την εφαρμογή θα δείξουμε σήμερα στους φοιτητές μας. Θα πάρουμε την άποψη τους και θα την εξελίξουμε σε μία ηλεκτρονική εφαρμογή για τους πολίτες», τονίζοντας πως δεν υπάρχει ανάλογη εφαρμογή όπου οι πολίτες, χρήστες του Μεταφορικού Ισοδύναμου ή επισκέπτες θα αξιολογούν.

Με τη σειρά της η Γενική Διευθύντρια της HELMEPA, κα Όλγα Σταυροπούλου, σημείωσε ότι θα βρίσκονται στις Οινούσσες για 2η συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του «Summer Camp». Σύμφωνα με την ίδια, είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους νέους, καθώς έρχονται απευθείας σε επαφή με ανθρώπους της θάλασσας, με ανθρώπους που έχουν διάθεση να απαντήσουν στα ερωτήματά τους και να καταλάβουν γιατί η ελληνική ναυτιλία έχει καταφέρει να πρωτοστατεί στον παγκόσμιο χάρτη.

«Επιλέξαμε τις Οινούσσες, αλλά υπάρχει και μία σημειολογία που μας ενδιαφέρει. Έχουμε μία περιοχή που οι νέοι μπορούν να δουν ποιες μπορεί να είναι οι δυσκολίες. Είναι σημαντικό να ενισχύουμε τα νησιά μας και να μένουμε κοντά. Γιατί το κέντρο πρέπει να έρχεται στην άκρη και η άκρη στο κέντρο. Πλέον δεν υπάρχουν γεωγραφικά όρια στη συζήτηση, στη θέση εργασίας. Θα πρέπει να τα βλέπουμε συνολικά, ώστε οι ευκαιρίες να υπάρχουν παντού», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, για τις προτεραιότητες για το νησί της Χίου, στο πλαίσιο της Βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Symbioz εντάσσεται σε μια πραγματικά αξιόλογη γκάμα οικογενειακών μοντέλων, 60 χρόνια σχεδόν μετά την κυκλοφορία του Renault 16, με τη μοντέρνα, ευρύχωρη και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, το θερινό PremiumContact 7 βρέθηκε στην κορυφή ανεξάρτητων δοκιμών από περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία. Οι αξιολογήσεις...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα ηλεκτρική πραγματικότητα, έχει… ευτελίσει το θέμα της απόδοσης καθώς η προσφορά ίππων είναι μεγάλη σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλεται ένα γενναίο reset σε...

Advertisement