Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Η Χιακή Αδελφότης «ο Κοραής» τίμησε την Αγ. Μαρκέλλα στον Πειραιά

Με τη συμμετοχή αρκετών μελών της χιακής παροικίας της Αττικής και του ευσεβούς πειραϊκού εκκλησιάσματος, που προσήλθε τον επιβλητικόΜητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά, τελέστηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο- η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία για την χιοπολίτιδα Αγία Μαρκέλλα.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες δόθηκε και φέτος το τιμητικό «παρών» στον ετήσιο εκκλησιασμό για την σεπτή μνήμη της προστάτιδος Αγίας και στο ευλαβικό προσκύνημα της ιστορικής Ιεράς Εικόνας Της, που τοποθετήθηκε, όπως κάθε χρόνο στο κέντρο του Ναού για να θυμίζει την συνεχή χιακή παρουσία στο πρώτο και αρχαιότερο λιμάνι της χώρας.

Την επιμέλεια του εορτασμού παραδοσιακά ανέλαβαν ως «κληρονομιά» από τους γονείς τους οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου, που επιμελήθηκαν τις λεπτομέρειες, ώστε να τελεστεί με λαμπρότητα η πανηγυρική λατρευτική εκδήλωση.

Απευθυνόμενος ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου προς τους πιστούς σκιαγράφησε την προσωπικότητα και το ήθος της Αγίας Μαρκέλλας και τόνισε ότι η αμετακίνητη πίστη και η προσήλωσή Της στις αξίες και τα διδάγματα του Χριστού τηςχάρισαν τον στέφανο της άθλησης και την κατάταξή Τηςστην καρδιά των πιστών, ώστε να παραδειγματιστούν από το θάρρος και από τη θυσία Της.

Την Αδελφότητα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του «Κοραή» κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο ναύαρχος Λ.Σ. ε.α. κ. Δημήτριος Τσιαδής και ο Δρ. Ιωάννης Κ. Γκιάλας μέλη του Δ.Σ., ενώ παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκουσίων Αττικής κ. Σταμάτης Χονδρογεωργάκης, ο κ. Κωνσταντίνος Ι. Γκιάλας, ιατρός, η κ. Ειρήνη Σιδεράτου Χάδιαρη και η οικογένειά της, χορηγοί του εορτασμού και άλλοι χιώτες της Αττικής.

Ευχόμαστε ολόψυχα η χάρις και η ευλογία της Αγίας Μαρκέλλας να ενδυναμώνει όλους τους Χιώτες, όπου γης, ώστε να συνεχίζουν με αδιάπτωτο πατριωτισμό κι αγάπη να προσφέρουν και να προβάλλουν την πατρίδα μας, που πάντοτε διακρίνεται σε έργα και δράσεις πνευματικής ανύψωσης και πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Η Ημέρα της Γης είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος και πραγματοποιείται...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατά την ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα καταλήξει στο πανευφρόσυνο...

Advertisement