Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Γόνιμους καρπούς απέδωσε η έκθεση «Άρωμα Χίου στο Σύνταγμα» με συνολικά 17.186 επισκέπτες

«Καρπούς» απέδωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά η έκθεση «Άρωμα Χίου στο Σύνταγμα», με τον Ειδικό Σύμβουλο του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Γιώργο Περρή να αναφέρει στα τοπικά μέσα ότι οι εντυπώσεις και το συνολικό αποτέλεσμα που άφησε ήταν εντυπωσιακό.

Όπως υπενθύμισε, η δράση Άρωμα Χίου αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση ως προς τη στρατηγική προώθησης της Χίου, καθώς πραγματοποιείται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Ελλάδας, συνδυάζοντας τόσο την προβολή τοπικών προϊόντων, όσο και της Χίου ως προορισμό. Η δράση έχει διάρκεια και σημαντικό επικοινωνιακό αποτύπωμα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενδυνάμωση του Brand Awareness ΧΙΟΣ.

Το Επιμελητήριο Χίου, μέσω αυτής της δράσης, διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο ως συνδετικός κρίκος των φορέων του νησιού (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δήμος Χίου, Φορέας Τουρισμού), προάγοντας τη συνεργασία προς έναν κοινό σκοπό, που επιφέρει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο αποτέλεσμα με σημαντικό αποτύπωμα, τόσο στον τοπικό επιχειρηματικό ιστό, όσο και στην προβολή του νησιού μας.

«Το Επιμελητήριο Χίου, μέσω αυτής της δράσης, διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο ως συνδετικός κρίκος των φορέων του νησιού (Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Δήμος Χίου, Φορέας Τουρισμού), προάγοντας τη συνεργασία προς έναν κοινό σκοπό.Να αναδειχθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, να προωθήσουμε τη Χίο σαν προορισμό και να προβληματιστούν και οι ίδιοι οι παραγωγοί μας για το εάν τα προϊόντα τους έχουν ζήτηση», τονίζοντας ότι οι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα των τοπικών, αλλά ταυτόχρονα καινοτόμων προϊόντων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχε θετική ανταπόκριση και μεγάλη ζήτηση ως προς την αγορά των χιώτικων προϊόντων με τους πάγκους να αδειάζουν αρκετές φορές και τους παραγωγούς να τους εφοδιάζουν ξανά: «Η Χίος μπήκε στο κέντρο των εξελίξεων. Είχαμε διαμορφώσει έτσι τον χώρο, σαν ένα μικρό χωριό, ώστε ο επισκέπτης να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται πράγματι στη Χίο», σημειώνοντας ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που μέσω της έκθεσης θέλησαν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στο νησί μας.

Η φετινή δράση πραγματοποιήθηκε 19 έως 23 Ιουνίου στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή 21 επιχειρήσεων και του φορέα τουρισμού. Σύνολο περιπτέρων: 22, ενώ υπήρχε εκπροσώπηση από τους επιχειρηματίες σε όλα τα περίπτερα και όχι απλώς έκθεση προϊόντων. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πέραν των εγκαινίων την Τρίτη 20/6, ενσωματώθηκαν και special events που πλαισίωναν την εκδήλωση: Cocktail event, Μουσική αφήγηση & αισθητηριακό παιχνίδι, Παρουσίαση για τη χλωρίδα της Χίου, Παρουσίαση της ιστορίας του χιώτικου κρασί.

«Δημιουργήσαμε γωνιές ρεαλιστικών τρισδιάστατων photo booth, τα οποία αποτέλεσαν πόλο έλξης για λήψη φωτογραφιών από τους επισκέπτες της έκθεσης. Έτσι κατακλύστηκαν τα social media από Χίο», τόνιζοντας ότι έγιναν πολλές και στοχευμένες ενέργειες προώθησης της δράσης.

Κλείνοντας, ο κ. Περρής συμπλήρωσε ότι το Επιμελητήριο Χίου θα συνεχίσει να διεκδικεί πράγματα προς όφελος του νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών: «Στόχοι της επόμενης χρονιάς είναι να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη διοργάνωση, με την επισκεψιμότητα να ξεπερνάει τις 20.000, να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο χώρο, να έχουμε περισσότερες συνεργασίες και να παρατείνουμε το ωράριο της έκθεσης», κατέληξε.

Δράση «Άρωμα Χίου» 2023: https://www.youtube.com/watch?v=L1kQsWM35P4

Δελτίο Ειδήσεων MEGA: https://www.youtube.com/watch?v=_gg0qCkkYDw

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

Advertisement