Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Εκτοξεύονται τα κέρδη της ΕΜΧ – 3.518.707€ το πλεόνασμα που θα μοιραστούν οι μαστιχοπαραγωγοί

Εκτοξεύονται τα κέρδη της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με τον Πρόεδρο της ΕΜΧ, κ. Γιώργο Τούμπο, να εκφράζει έντονη ικανοποίηση γι’ αυτό το σημαντικό επίτευγμα.

«Ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά για την ΕΜΧ, καθώς είχαμε αύξηση του τζίρου κοντά στα 3,5 εκ. ευρώ. O τζίρος της ΕΜΧ ξεπερνά τα 20 εκ. ευρώ», υπογραμμίζοντας ότι τη φετινή χρόνια ο τζίρος άγγιξε τα  23 εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα εκτοξεύτηκαν τα κέρδη κοντά στα 3,5 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, όπου το Σώμα ενέκρινε τα πεπραγμένα της Χρήσης 2022, καθώς και τα Οικονομικά Αποτελέσματα της εν λόγω περιόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Τούμπο, κατά τη Χρήση 2022 ο κύκλος εργασιών του Συνεταιρισμού ανήλθε στα 23.350.467€, και τα κέρδη προ φόρων σε 3.518.707€ γεγονός που τη χαρακτηρίζει ως μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Παράλληλα, σημείωσε ότι στις Οικονομικές Καταστάσεις αποτυπώνεται σημαντική δυναμική του Οργανισμού με ισχυρή Καθαρά Θέση, πλεονασματική υπερκάλυψη των απαιτήσεων έναντι των υποχρεώσεών του καθώς και σημαντική Κεφαλαιακή Επάρκεια και Ρευστότητα, γεγονός που τους επιτρέπει να χαράσσουν την Οικονομική και Εμπορική τους Πολιτική με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση, μέσα σε ένα δύσκολο και ρευστό Οικονομικό Περιβάλλον.

«Συνολικά στους Μαστιχοπαραγωγούς από τα επιτυχή αποτελέσματα της Χρήσης 2022, θα διανεμηθεί ως πλεόνασμα το ποσό των 3.435.313€ που αντιστοιχεί σε διανομή ποσού 16,59€ ανά κιλό παραδιδόμενης μαστίχας, εσοδείας 2021 – 2022 για τις κατηγορίες από Α έως και Δ», εξήγησε.

Κλείνοντας, τόνισε ότι στη Γενική Συνέλευση αποφασίσθηκε για ακόμη μια χρονιά η καταβολή bonus στους εργαζομένους ως επιβράβευση της προσπάθειας τους και ως κίνητρο απόδοσης για το μέλλον, με τον κ. Τούμπο να τονίζει ότι η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου αποτελεί τον σημαντικότερο αναπτυξιακό πυλώνα του νησιού, μαζί με την ναυτιλία, και ως τέτοιος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Γενική Κυβέρνηση και τις Τοπικές Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement