Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μενδώνη: Η κυβέρνηση σήκωσε μανίκια για να προχωρήσουν τα έργα στη Χίο – Κατσανιώτης: Το μεταναστευτικό τέθηκε υπό έλεγχο

Με τις ομιλίες των κ.κ. Λίνας Μενδώνη και Ανδρέα Κατσανιώτη, αλλά και του προέδρου της ΔΕΕΠ Χίου, Λευτέρη Μπλάτζιου, έκλεισε η πρώτη ημέρα της περιοδείας του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο νησί.

Έπειτα από τις επισκέψεις τους σε χωριά, οικισμούς και πολιτιστικά σημεία της Χίου, συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο, τον τέως Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, την κα. Καλλιόπη Γιαννούλου και τον κ. Κώστα Τρομπούκη, μετέβησαν στο Βροντάδο υπό τη συνοδεία στελεχών του κόμματος για να πραγματοποιήσουν τις ομιλίες τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου, κ. Λευτέρης Μπλάτζιος ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας για τις 14.349 ψήφους που έλαβε το κόμμα στο νησί. Όπως είπε η απλή αναλογική δεν επέτρεψε να υπάρχει αυτοδυναμία από τις 21 Μαΐου, γι’ αυτό και θα πρέπει να επανεπιβεβαιωθεί το μήνυμα της κάλπης και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μενδώνη: Η κυβέρνηση σήκωσε μανίκια για να προχωρήσουν τα έργα στη Χίο

Πρώτη έλαβε το λόγο η κυρία Μενδώνη η οποία τόνισε μεταξύ άλλων πως στην κάλπη της 21 Μαΐου οι πολίτες επιβράβευσαν τον πολιτισμένο πολιτικό λόγο και απέρριψαν τον διχασμό, την τοξικότητα, το μίσος και την μαύρη Ελλάδα. Στην συνέχεια επεσήμανε πως «σε αυτό το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον, στο οποίο βρισκόμαστε, με την Τουρκία να έχει τελειώσει με τις δικές τις εκλογικές εκκρεμότητες και να έχει επανεκλέξει ισχυρό τον πρόεδρο Ερντογάν, η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση».

«Η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία μιλάει σήμερα στη χώρα με σχέδιο και για το πως θα παράγουμε συνολικό πλούτο είναι η Νέα Δημοκρατία. Και η παραγωγή πλούτου είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία, για να μπορούμε να έχουμε μία σοβαρή και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική», είπε στη συνέχεια.

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα της κυβέρνησης σημείωσε ότι «σήμερα είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη στην απορρόφηση των πόρων του Ταμείο Ανάκαμψης», ενώ συμπλήρωσε πως «η καταρχήν συμφωνία για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που επετεύχθη προχθές στο τακτικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί δικαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Η κυρία Μενδώνη σημείωσε πως «Νέα Δημοκρατία η πολιτική της φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς εδώ, στη Χίο», ενώ συμπλήρωσε «δεν ξεχνάμε, ιδιαίτερα εδώ, στο Βόρειο Αιγαίο, στη Χίο, ποιοι έφεραν τα Rafale στη χώρα, ποιοι παρήγγειλαν τις καινούριες φρεγάτες, ποιοι είναι αυτοί που ενίσχυσαν τις Ένοπλές μας Δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα η Ελλάδα να διεκδικεί και να αποπνέει σεβασμό. Στην ουσία, δεν ξεχνάμε ποιος είναι αυτός που διασφαλίζει την ειρήνη σε αυτήν την περιοχή. Διότι με το να είσαι καλά εξοπλισμένος, εκπέμπεις ισχυρό μήνυμα ότι δεν είσαι εύκολος αντίπαλος».

Αναφερόμενη στα έργα τα οποία έγιναν στη Χίο επεσήμανε, «τα τελευταία 25 χρόνια, ίσως και περισσότερο, ακούω και διαβάζω για την ανάγκη της επέκτασης του αεροδρομίου, για την ανάγκη κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι, για το Δικαστικό Μέγαρο, για το Τελωνείο, για το Λιμάνι ως Πύλη Σένγκεν. Πότε αυτά τα έργα δρομολογήθηκαν, υλοποιούνται, και έχουν ήδη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης; Την τετραετία 2019-2023. Προφανώς δεν ήταν τυχαίο. Προφανώς κάποιοι σήκωσαν τα μανίκια, δούλεψαν ως μία ομάδα, με έναν άριστο αρχηγό. Διότι γι’ αυτά τα έργα, τα οποία ολοκληρώνονται και σταδιακά παραδίδονται δούλεψε συνολικά η Κυβέρνηση ως μία ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πότε, στο παρελθόν, κυβέρνηση διέθεσε για την αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών του νησιού μας περίπου 30 εκατομμύρια €. Μπορώ να σας απαντήσω πολύ εύκολα. Ποτέ. Στο Υπουργείο Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και ήδη εκτελούνται έργα στην Νέα Μονή, στα Μεστά, στο Αγιο Γάλας, στη Σιδηρούντα. Αναβαθμίζεται η Δημοτική Πινακοθήκη στη Χώρα. Επεκτείνεται και αναβαθμίζεται το Αρχαιολογικό μας Μουσείο, έργο 17.500.000 ευρώ, στο όμορο οικόπεδο του σημερινού μουσείου, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Χίου. και τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι Χίος μέχρι το 2025, θα έχει ένα από τα πιο σημαντικά και σύγχρονα αρχαιολογικά μουσεία. Και τι σημαίνει ένα αρχαιολογικό μουσείο; Σημαίνει γνώση και παιδεία για τους πολίτες, σε μία Χίο που έχει τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα.Γιατί οφείλουμε να ξέρουμε την ιστορία μας, τις ρίζες μας, γιατί χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον Όμως, μία τέτοια πολιτιστική υποδομή συμβάλει καταλυτικά στον πολιτιστικό τουρισμό, τον ποιοτικό τουρισμό, τον οποίο θέλει το νησί και επιδιώκει η κοινωνία, οι Χιώτες. Ενδυναμώνουμε εκτός από την ταυτότητά μας και την αυτογνωσία μας, την ανάπτυξη του νησιού ενισχύοντας τον πολιτιστικό τουρισμό».

Κατσανιώτης: Το μεταναστευτικό τέθηκε υπό έλεγχο, η Χίος έζησε από πρώτο χέρι τις ακραίες ροές του ’15-‘19

Από πλευράς του στην ομιλία του ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης επεσήμανε πως «η Ελλάδα δεν ξαναγυρίζει στις εποχές των πειραματισμών και των ιδεοληπτικών προσκολλήσεων. Δεν ξαναγυρίζει στις εποχές όπου η Ελλάδα ήταν ο φτωχός συγγενής και ο ανυπόληπτος εταίρος της Ευρώπης. Δεν ξαναγυρίζει στις εποχές όπου η εξωτερική μας πολιτική έμοιαζε με ακυβέρνητο καράβι και η άμυνα της χώρας θεωρείτο «περιττή πολυτέλεια». Δεν ξαναγυρίζει στις εποχές της αχαλίνωτης φορολόγησης για να μετατρέπεται το κράτος σε «πατερούλη» που μοιράζει επιδόματα φτώχειας, δεξιά και αριστερά».

Αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση για την οικονομία διερωτήθηκε εάν «η δικαιοσύνη βρίσκεται στην ‘σφαγή’ των μικρομεσαίων και των συνταξιούχων που ζήσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ ή στις μειώσεις φόρων και την αύξηση αποδοχών που ήδη άρχισαν να γίνονται πράξη τα τελευταία 4 χρόνια;», ενώ συμπλήρωσε πως πραγματικός προοδευτισμός, είναι η ανάπτυξη.

Σχετικά με τα όσα έγιναν στη Χίο την τελευταία τετραετία, ο κ. Κατσανιώτης έκανε αναφορά στα έργα αφαλάτωσης, τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, την προγραμματισμένη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, τις μελέτες για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, τα έργα αναβάθμισης στην διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, τα έργα, βέβαια, που αφορούν στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Χίου, όπως και στη βελτίωση της εκπαίδευσης.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Κατσανιώτης τόνισε πως η Χίος έζησε από πρώτο χέρι τις ακραίες μεταναστευτικές ροές της περιόδου 2015 – 2019, ενώ τόνισε πως το μεταναστευτικό τέθηκε υπό έλεγχο επί Νέας Δημοκρατίας. «Οι δομές που κάποτε αποτελούσαν μνημεία ντροπής για τη χώρα, άλλαξαν και βελτιώθηκαν σημαντικά», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε πως αποτελεί στοίχημα τα επόμενα τέσσερα χρόνια «να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για μία σύγχρονη και παραγωγική Ελλάδα, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της. Η ΝΔ μέσα στην πορεία των χρόνων, αναπροσάρμοσε ιδέες και πολιτικές, άλλαξε και εκσυγχρονίστηκε, όπως επέβαλαν οι καιροί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπό Δρ Φιλ. Μαρίας – Ελευθερίας Γ. Γιατράκου Στη χορεία των Μεγάλων Διδασκάλων και αναμορφωτών του Γένους, εντάσσεται και η Αγία Φιλοθέη, η Αθηναία....

ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan) είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας. Οι...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Εκατοντάδες γυμνοί άνδρες συμμετείχαν σε ένα τελετουργικό χιλιάδων ετών στην Ιαπωνία, που πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά. Το φεστιβάλ «Sominsai», που θεωρείται ένα από τα...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Άρθρο του Νότη Μηταράκη* στην Απογευματινή της Κυριακής Οι πρόσφατες εικόνες κατά τις οποίες, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ έριξαν τον...

Advertisement