Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Ανάγκη δημιουργίας οδικού άξονα για λόγους ασφάλειας των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα Μονοδενδρίου

Με αφορμή την πρόσφατη άσκηση δασικής πυρκαγιάς που οργανώθηκε στην περιοχή του Μονοδενδρίου, ο πρόεδρος της περιοχής, κ. Παντελής Ρούλης, έστειλε γραπτώς επιστολή, επισημαίνοντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων για την ανάγκη δεύτερης πρόσβασης – οδικού δικτύου στον οικισμό μας. 

Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου της περιοχής Μονονδένδρι:

ΑIΤΗΣΗ

Εξωραϊστικού, πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Παντελεήμονα Μονοδενδρίου Δήμου Χίου και λοιπών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

ΘΕΜΑ

Ανάγκη δημιουργίας οδικού άξονα για λόγους ασφάλειας των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα Μονοδενδρίου.

Χίος, 26 Μαΐου 2023

ΠΡΟΣ

  1. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Χίου
  2. Δήμαρχο Χίου
  3. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χίου
  4. Αντιδήμαρχο Χίου Τεχνικών Υπηρεσιών    
  5. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
  6. Αντιδήμαρχο Δήμου Χίου, 
  7. Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας 
  8. Εισαγγελία πρωτοδικών Χίου
  9. Αστυνομική Διεύθυνση Χίου
  10. Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου
  11. Διεύθυνση Δασών Χίου
  12. Τοπικό Τύπο

Με αφορμή την πρόσφατη άσκηση δασικής πυρκαγιάς που οργανώθηκε στην περιοχή του Μονοδενδρίου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την προσπάθεια προστασίας του δάσους και της περιοχής μας σε περίπτωση πυρκαγιάς και να επαναλάβουμε το πάγιο αίτημά των κατοίκων της περιοχής για την ανάγκη δεύτερης πρόσβασης – οδικού δικτύου στον οικισμό μας. 

Η άσκηση ανάδειξε τη δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων, των ασθενοφόρων αλλά και των διασωστών στην περιοχή. Παρουσιάστηκαν εμπόδια στη διέλευση  των οχημάτων διάσωσης. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εγκλωβισμού  γιατί ο μοναδικός δρόμος που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα τους κατοίκους είναι πολύ στενός και δυσχεραίνει τη μαζική εκκένωση των κατοίκων. 

Κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός δεύτερου οδικού δικτύου με βελτίωση των ήδη υφισταμένων αγροτικών χωματόδρομων προς την περιφερειακή οδό με έξοδο προς της Κόρης το Γεφύρι για λόγους ασφάλειας και πυροπροστασίας, καθώς αποτελεί μια εύκολη λύση χωρίς μεγάλο κόστος.  

Το δάσος μας αποτελεί έναν από τους τελευταίους «πνεύμονες» πρασίνου της πόλης μας. Παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να κινητοποιηθούν άμεσα πριν ενδεχόμενη πυρκαγιά πάρει επικίνδυνες διαστάσεις!

Με εκτίμηση εκ μέρους όλων των κατοίκων Μονοδενδρίου και περιχώρων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Παντελής Ρούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement