Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Νότης Μηταράκης: Την Τρίτη στις 20:00 η ομιλία του στα Καρδάμυλα

O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και υποψήφιος βουλευτής Χίου της Ν.Δ., Νότης Μηταράκης θα πραγματοποιήσει την Τρίτη  16 Μαΐου προεκλογική ομιλία στην Χίο και συγκεκριμένα στις 20:00 στα Καρδάμυλα στο εστιατόριο «Θάλασσες».

 

Μηταράκης από Πυργί: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατάλειψε το αεροδρόμιο Χίου και το ΠΑΣΟΚ θέλει να το σταματήσει!

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Μηταράκης τo Σάββατο 13 Μαίου πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική ομιλία στην Χίο και στο Πυργί και αναφέρθηκε για τα διλήμματα των εκλογών και τους τρεις λόγους που πρέπει οι Χιώτες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να ανανεώσει την θητεία του ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μηταράκης εξήγησε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται σε πολλά ζητήματα όπως στο μεταναστευτικό αλλά και για ειδικά για τα ζητήματα της Χίου. Όπως είπε το συγκεκριμένο θέμα έπαψε να είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, που 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες τον χρόνο φυλούν τα σύνορα αυτής της χώρας.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε πως επί Νέας Δημοκρατίας τέθηκε υπό έλεγχο όπως δείχνουν και οι αριθμοί, αφού επί ΣΥΡΙΖΑ στην Χίο έφτασαν πάνω από 100.000 παράνομοι μετανάστες ενώ πλέον οι αφίξεις δεν ξεπερνούν τις 1.000 κατ’ έτος.

Ο κ. Μηταράκης άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για την στάση της στα έργα υποδομών της Χίου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το αεροδρόμιο και το ΠΑΣΟΚ θέλει να το σταματήσει». Παράλληλα τόνισε πως οι πολίτες καλούνται στις 21 Μαΐου να επιλέξουν Κυριάκο Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα, καθώς «η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ψήφος στην Αριστερά, ψήφος στην κυβέρνηση των ηττημένων».

Στην συνέχεια μιλώντας στους δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία στο Πυργί, τόνισε πως η χώρα ενισχύθηκε σε όλους τους τομείς κατά την περασμένη τετραετία λέγοντας πως η Ελλάδα βίωσε οικονομική ανάπτυξη, ισχυροποιήθηκε αμυντικά και διπλωματικά, ενώ έλυσε και το μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση «μείωσε πενήντα φόρους και εισφορές. Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35%. Ο εισαγωγικός συντελεστής της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα έπεσε από το 22% στο 9%. Καταργήθηκε οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος των γονικών παροχών. Οι νέες επενδύσεις έφεραν πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Μειώσαμε την ανεργία κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες».

Σχετικά με την στήριξη των μαστιχοπαραγωγών είπε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που συζήτησε και άκουσε τα αιτήματα των αγροτών του νησιού αφού και οι τρεις υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκαν στο νησί και συζήτησαν με του μαστιχοπαραγωγούς, ενώ θύμισε μεταξύ άλλων και την μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 30% στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες Μαστιχοπαραγωγούς η οποία φτάνει στο 50% για τους κατ΄ επάγγελμα αγρότες.

Μηταράκης από Χαλκειό: Προσδοκώ να παραδώσουμε και τον χώρο της ΒΙΑΛ στους Χιώτες όπως κάναμε με τη Μόρια και το Βαθύ

Τις δεσμεύσεις του ίδιου για τη Χίο και της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα παρουσίασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης κατά την προεκλογική του ομιλία στο Χαλκειός την Κυριακή 15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος σε δεκάδες άτομα τα οποία βρέθηκαν για να τον παρακολουθήσουν ο κ. Μηταράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης λέγοντας πως με «Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί δέσμευση πως τα σύνορα θα φυλάσσονται». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το Χαλκειός σήκωσε μεγάλο βάρος κατά τα δύσκολα χρόνια του μεταναστευτικού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η Χίος βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια και ολόκληρο το νησί είχε μετατραπεί σε μία μεγάλη υπερδομή ενώ πλέον η δομή της ΒΙΑΛ είναι πλήρως ελεγχόμενη. Στο σημείο εκείνο θυμίζοντας πως βρέθηκε στη Λέσβο τα προηγούμενα 24ωρα με τον πρωθυπουργό για την παράδοση της έκτασης της Μόριας στην τοπική κοινωνία είπε πως και ο ίδιος προσδοκά πως θα συμβεί το ίδιο και για την έκταση της ΒΙΑΛ.

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την στάση τους στην διαχείριση του μεταναστευτικού λέγοντας πως καταγγέλλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη χώρα μας, ενώ έφτασαν στο σημείο να εφεύρουν και την περιβόητη υπόθεση της δήθεν νεκρής Μαρίας και πως η Ελλάδα άφησε ένα 5χρονο παιδί να πεθάνει στον Έβρο.

Τέλος ο κ. Μηταράκης μίλησε για την αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας επί Κυριάκου Μητσοτάκη κάτι που όπως είπε του επεσήμαναν και ομογενείς Χιώτες της Αμερικής οι οποίοι αισθάνθηκαν υπερήφανοι που ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

«Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά», είπε μεταξύ άλλων και μιλώντας για τις δεσμεύσεις της επόμενης τετραετίας ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε πως μετά την υλοποίηση και ολοκλήρωση των «έργων της γενιάς μας» σειρά έχει τώρα και το νερό. «Είναι ντροπή να μην έχει η Χίος νερό», είπε και δεσμεύθηκε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποκτήσει το νησί πόσιμο νερό σε ποιότητα και ποσότητα καθώς θα αποτελέσει ένα ακόμη αναπτυξιακό βήμα αφού θα συμβάλει στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη ενώ θα εξυπηρετήσει και την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, το θερινό PremiumContact 7 βρέθηκε στην κορυφή ανεξάρτητων δοκιμών από περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία. Οι αξιολογήσεις...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η εξυπηρέτηση εφήμερων πολιτικών συμφερόντων δεν είναι σωστό να αποκρύπτει τις μακροπρόθεσμες απώλειες”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με το DS 3 Hybrid, οι πελάτες της DS Automobiles μπορούν να επωφεληθούν από την αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, αφού σε σύγκριση με έναν βενζινοκινητήρα,...

Advertisement