Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: «ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» – Με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο σεμινάρο μοντεσσοριανής αγωγής

Έληξε χτες το τριήμερο σεμινάρο μοντεσσοριανής αγωγής, που οργάνωσε η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, με εισηγήτρια την Ειρήνη Φαφαλιού.

Η Ειρήνη Φαφαλιού είναι διευθύντρια σπουδών στο ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ,  ΕΛΛΑΔΑ και η Σχολή της στη Γλυφάδα  είναι η μόνη, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Διεθνή Μοντεσσοριανή Οργάνωση με έδρα την Ολλανδία, που ίδρυσε το 1929 η ίδια η γιατρός, φιλόσοφος και σπουδαία παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι.

Το σεμινάριο είχε μεγάλη επιτυχία! Οι εκπαιδευτικοί που το παρακολούθησαν ενθουσιάστηκαν και θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν  στη σχολική τάξη όσα έμαθαν. 

Κατά το μοντεσσοριανό σύστημα το παιδί  αντιμετωπίζεται  με αγάπη και σεβασμό στην προσωπικότητά του και μαθαίνει την πειθαρχία μέσα από την ελευθερία. «Το παιδί είναι ο δάσκαλος. Τι θα ήταν ο ενήλικας χωρίς το παιδί που τον βοηθά να μεγαλώσει; », λέει η Μαρία Μοντεσσόρι.

Και το πιο σημαντικό: Εκφράστηκε ενδιαφέρον να δημιουργηθεί μοντεσσοριανό νηπιαγωγείο  στη Χίο. Έπεσε ο σπόρος, θα εργαστούμε τώρα για την καρποφορία του.

 

*Η Ειρήνη Φαφαλιού, είναι Διευθύντρια Σπουδών στο ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΑ, και εδώ και 40 χρόνια εκπαιδεύει ενηλίκους στην Μοντεσσοριανή Εκπαίδευση, για παιδιά ηλικιάς 3-6 χρονών. Η σχολή είναι η μόνη μοντεσσοριανή σχολή στην Ελλάδα που αντιπροσωπεύει την Διεθνή Μοντεσσοριανή Οργανώση (το ΑΜΙ – Αssociation Montessori Interntionale) μια διεθνή οργάνωση που ιδρύθηκε απο την ίδια την Μαρία Μοντεσσόρι το 1929, και έχει έδρα στην Ολλανδία. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement