Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Μία μοναδική εμπειρία έζησαν οι αθλητές που πήραν μέρος στον 3ο Ορεινό Αγώνα

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν οι αθλητές που πήραν μέρος στον 3ο Ορεινό Αγώνα Χίου το διήμερο 29-30 Απριλίου 2023. Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ορεινούς αγώνες της νησιωτικής Ελλάδας, καθώς φέτος προστέθηκε η διαδρομή των 41 χλμ.

Οι 214 αθλητές – αθλήτριες και οι 70 μικροί μας φίλοι που έλαβαν μέρος στις 5 διαδρομές (41 χλμ., 23 χλμ., 12 χλμ., 5χλμ., 1 χλμ. παιδικό) είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία φυσική ορεινή διαδρομή απαράμιλλου κάλλους με αρκετές εναλλαγές τοπίου, συνδυάζοντας τον αθλητισμό, τη γνωριμία με τη φύση καθώς και τη γνωριμία με την ιστορία του τόπου. Τα μονοπάτια περνούν από σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως το ιστορικό μονοπάτι από την εποχή των Ελληνιστικών χρόνων «Στενό της Πηγανιάς», την αρχαία επιγραφή των Καρυών στο βράχο της Λιονταρόπετρας και το ιστορικό βυζαντινό μοναστήρι της Νέας Μονής.

Η θέα της πόλης της Χίου με φόντο τα Μικρασιατικά παράλια από το Πηγάνιο όρος κόβει την ανάσα. Φέτος ο αγώνας είχε και συμμετοχές εκτός Ελλάδος, με αθλητές από τη Γαλλία, τη Μάλτα και τη γειτονική Τουρκία.

Το απόγευμα του Σαββάτου η διοργάνωση παρέθεσε γεύμα – pasta party προς τους αθλητές, συνοδούς, επισκέπτες και εθελοντές, οι οποίοι χόρεψαν με τα χορευτικά του νησιού,απολαμβάνοντας ζεστή μακαρονάδα! 

Αποτελέσματα αγώνων 5km-12km-23km-41km

Νικητής στον νέο αγώνα της διοργάνωσης, τα 41 χλμ. (19 δρομείς), αναδείχτηκε ο Τούρκος πρωταθλητής ορεινών αγώνων Ογκιουζχάν Εμρέ Σίνγκερ με 4:38:52. Δεύτερος ήταν ο Θωμάς Ανδρούτσος με 4:41:14 και τρίτος ο Αθανάσιος Μέρμηγκας με 4:51:53. Ιδιο χρόνο σημείωσε και ο Βύρων Χατζηελευθερίου, έχοντας 4:52:00 στον μεικτό χρόνο (4:51:59 ο Μέρμηγκας). Η Ανθίππη Σαράντη ήταν η μοναδική γυναίκα στον αγώνα των 41 χλμ., τα οποία ολοκλήρωσε σε χρόνο 6:49:04, εκτός συναγωνισμού ωστόσο, καθώς λόγω έκτακτου προσωπικού προβλήματος χρειάστηκε να παρακάμψει μέρος της διαδρομής.

Στον αγώνα των 23 χλμ. (45 δρομείς) νικητής ήταν ο Παναγιώτης Μασούρας με 2:39:20. Ακολούθησαν ο Αντώνης Βουδούρης (2:44:51) και ο Τούρκος Ερσαβάς Γκουντούλ (2:52:28). Πρώτη γυναίκα στα 23 χλμ. ήταν η Μαρία Μονιώδη με 2:52:28, επίδοση που την κατατάσσει στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης ανδρών – γυναικών. Δεύτερη στις γυναίκες και 8η στη γενική κατάταξη ήταν η Γκιουλσέν Γκερσί από την Τουρκία (2:58:50) και τρίτη στις γυναίκες και 14η στη γενική, η Αννα Γαλάτουλα (3:04:39). 

Στα 12 χλμ. (49 δρομείς) πρώτευσε ο Αλέξης Καπατσούλιας με 1:18:24 και ακολούθησαν οι Μάριος Μπλαντζώνης με 1:19:25 και Οδυσσέας Χατζημιχάλης με 1:20:00.  Αντιστοίχως στις γυναίκες η πρώτη τριάδα ήταν Ανθίππη Σαράντη (1:27:50), Χαρά Θώδη (1:31:34) και Σταματία Μαθιούδη (1:38:59). 

Νικητής στα 5 χλμ. (101 δρομείς) αναδείχτηκε ο 18χρονος πρωταθλητής στο βάδην, Γιώργος Κριτούλης, με νέο ρεκόρ διαδρομής, 21:55. Ακολούθησε ο Αντι Καμιλέρι από τη Μάλτα με 22:46. Τρίτος ήταν ο Σταύρος Χριστοδούλου με 24:54. Νικήτρια στα 5 χλμ. ήταν η Μαρία Καλλιακούδα με 25:37. Ακολούθησαν οι Έφη Γιαλούρη (30:57) και Μαρία Γιαννιώδη (31:19). 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου ChiosRunning θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Επίσης, όλους τους εθελοντές από τον Σύλλογό μας ChiosRunning που για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκαν στη διαδρομή για να είναι σε άριστη κατάσταση την ημέρα του αγώνα.

Τις εθελοντικές ομάδες:

Ποδηλάτες Χίου
2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χίου – Πρόσκοποι Χίου
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρυών Αναλήψεως «Αρβανίτισσα»
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρυών «Οι Φίλοι των Καρυών»
Το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Καρυών για την δημιουργία της όμορφης ανοιξιάτικης αγοράς με λουλούδια και χειροποίητες κατασκευές
Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου «Αγιος Μηνάς»
Το Σύλλογο «Φίλοι Μονοπατιών Χίου»
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρυών «Αγία Παρασκευή Καθίσματα»
Μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αυγωνύμων
ΛΕΦΕΔ Χίου
Εθελοντική Ομάδα Δράσης “Το Κάστρο Της Χίου Ένας Χαμένος Παράδεισος”
Τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Νεοχωρίου “Αγιος Μηνάς” και Καρυών «ΑναλήψεωςΑρβανίτισσα»που μας χάρισαν ζωντάνια, κέφι και πολύ χορό σε όλη την διοργάνωση του 3ου Ορεινού Αγώνα Χίου – 3rd Chios Hardstone Trail
Τον επαγγελματία μάγειρα Γεώργιο Μεστούση  που μας προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του για να απολαύσουν όλοι οι συμμετέχοντες ένα πλούσιο γεύμα με ζυμαρικά χορηγία της εταιρείας “Μέλισσα”.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) Περιφερειακό Τμήμα Χίου
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Βάση Ετοιμότητας Χίου (Ε.Ο.Δ Χίου)
Φυσικοθεραπευτές Χίου και
όλους τους μεμονωμένους εθελοντές που συμμετείχαν στελεχώνοντας τους σταθμούς τροφοδοσίας και κάλυψαν διάφορες ανάγκες του αγώνα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Θεσμικούς Χορηγούς – Συνδιοργανωτές Δήμο Χίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Χίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Χορηγούς μας:

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Δήμος Χίου

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Region of North Aegean

ΝΠΔΔ Χίου

ΧΟΡΗΓΟΙ

Chios tourism organization φορεας τουρισμου ΧΙΟΥ

Blue Star Ferries Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Εσωτερικού-Εξωτερικού

Hellenic Seaways Official Fan Page

ATCOM Δημιουργία και υποστήριξη ιστοσελίδων-site

Sunrise Tours / Chios – GREECE Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Εσωτερικού-Εξωτερικού

Chios Beer – Φρέσκια Μπύρα Χίου

Κάμπος Χίου Φυσικός χυμός Χίου

Νερό Σαμαριά – Samaria Water Φωτακίδης

Melissa Ζυμαρικά

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου – Chios Gum Mastic Growers Association Φυσικά προϊόντα μαστίχας Χίου

Kiss the Earth Φυστικοβούτυρο Χίου

Πολυκλινικη Ελευθω Χιος Παροχή πρώτων βοηθειών – Ασθενοφόρο

Ερμής Χίου Μεταφορική Μεταφορική Χίου

Καφεκοπτείο Κουγιούλης – Kougioulis coffee roastersΚαφές – Ξηροί Καρποί – Χειροποίητες μπάρες δημητριακών & ενέργειας

Fagi.gr Υπηρεσίες Delivery φαγητού

Natuevo aloe vera juice Φυσικά προϊόντα με Aloe vera

Korakis-Marinos Γλυκά κουταλίου – Παραδοσιακά προϊόντα Χίου

Butterfly Breakfast & Brunch Restaurant Χειροποίητεςμπουγάτσες

Φιλοξενία Καρυές Χίος ΤαβέρναΕστιατόριο

ΨαροταβερναΟ Πάσσας” – fish Tavern Λαγκάδα Χίος

ToAsteri Avgonima Αυγώνυμα Χίος

Μάκελος Πιτυός Χίος

Meltemaki Taverna Καταρράκτης Χίος

Ψησταριά- Οβελιστήριο Πλατεία Μπου Άγ. Γεώργιος Συκούσης Χίος

Το Καστροχώρι Ανάβατος Ανάβατος Χίος

Chiospyrgosrooms Restaurant-Rooms Αυγώνυμα Χίος

Karatzas Seaside Rooms & Restaurant Καρφάς Χίος

Gia ouzaki Βολισσός Χίος

Agerino Φυτά Χίος

Νικος Πυλιαρος Συμπληρώματα διατροφής – Ενεργειακά Gel

Άμπελος ΙΚΕ

Ν Α Μπουμπαρης & Σια Οε

HARTA Ένωση για το Ελληνικό Ορεινό Τρέξιμο και την Περιπέτεια

Επιγραφές Σαλιάρης Σχεδιασμός, κατασκευή και τοποθέτηση επιγραφών

Δημιουργικό Τυπογραφείο «Τυπογραφή» tipografiΔημιουργικές Εκτυπώσεις – Γραφιστικά

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

iRunmag.gr

Runner Magazine

Runntrail.gr

www.RunningNews.gr – Τα πάντα για το Τρέξιμο

Runbeat

Ευχαριστούμε την ομοσπονδία μας ΕΟΣΛΜΑ-Υ(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ)

Ευχαριστούμε για την συνεργασία την Διεύθυνση Δασών Χίου.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία τον κ. Λεωνίδα Αθανασόπουλο. Η επίσημη χρονομέτρηση των αγώνωνέγινε από την Ελληνική εταιρία HEX IKE με το σύστημα χρονομέτρησης Chronolog.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία την εταιρεία PRESSMETAL IKE ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΑΘΛΩΝ.

Ευχαριστούμε τους φωτογράφους Κωνσταντίνο Αναγνώστου, Κωνσταντίνο Φύσσα και όλους τους μεμονωμένους ερασιτέχνες φωτογράφους που συμμετείχαν εθελοντικά στην διοργάνωση. Η επίσημη φωτογράφηση του αγώνα έγινε από το Chiosphotos.grΚωνσταντίνο Αναγνώστου και Κωνσταντίνο Φύσσα και οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν από την διοργάνωση στους αθλητές τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram.

Για να δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων 5 km 12 kmπατήστε εδώ.

Για να δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων 23 km 41 kmπατήστε εδώ.

Ευχαριστούμε όλους που συνέβαλλαν για να έχουμε μια άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην έχουμε φαινόμενα δολιοφθορών στη διαδρομή των αγώνων αταστροφή σήμανσης και παρεμβάσεις) από μια μειοψηφία ανθρώπων που αναγκάζουν την οργανωτική επιτροπή να βρίσκεται στο δύσβατο πεδίο τα μεσάνυχτα πριν από την τέλεση των αγώνων, για να εγγυηθεί και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την ασφάλεια των αθλητών και εθελοντών.

Σας περιμένουμε στο 4ο Chios Hardstone Trail στις 27-28Απριλίου 2024.

Επίσης, στις 27 Αυγούστου 2023 θα πραγματοποιηθεί ο 11ος Ημιμαραθώνιος Χίου στον παραδοσιακό οικισμό του Κάμπου Χίου.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξουν οι εγγραφές.

Μείνετε συντονισμένοι στο https://www.chiosrunning.gr/

και στα social media Facebook https://www.facebook.com/Chiosrunning

και Instagram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Η Ημέρα της Γης είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος και πραγματοποιείται...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατά την ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα καταλήξει στο πανευφρόσυνο...

Advertisement