Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Στη Χίο 5.733 επιβάτες κατά την πασχαλινή περίοδο – Σημαντική αύξηση κατά 12% με την αντίστοιχη του 2022

Αυξημένη ήταν η επιβατική τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα στη Χίο. Συνολικά στο νησί της Χίου αποβιβάστηκαν με πλοία της γραμμής 5.733 επιβάτες (αύξηση κατά 11,99%) και 982 οχήματα (αύξηση κατά 4,25%) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2022.

Όπως ενημέρωσε ο Κεντρικό Λιμενάρχης Χίου, κ. Παντελής Βατούσης, υψηλότερα ήταν τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων από και προς τους λιμένες Χίου και Μεστών, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο 2022.

Παράλληλα, για την ίδια χρονική περίοδο του έτους 2023 υπογράμμισε πως από την Τουρκία έφθασαν στη Χίο μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει την Χίο με τον Τσεσμέ, συνολικά 1.801 αλλοδαποί επιβάτες (αύξηση 19,59%) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2022.

Αναφορικά με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη χερσαία ζώνη Λιμένα Χίου από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου ο κ. Βατούσης επισήμανε πως βρίσκονται σε ισχύ. Ειδικότερα, υπενθύμισε τη σχετική απόφαση του Δ.Λ.Τ. Χίου στο πλαίσιο βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας, προσθέτοντας ότι ισχύει:

  1. Απαγόρευση της διέλευσης  φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων μ.β επί της Χ.Ζ.Λ Χίου.
  2. Απαγόρευση διέλευσης βυτιοφόρων οχημάτων, παντός είδους ταξινόμησης, των υδροφόρων οχημάτων και οχημάτων μηχανημάτων έργων (ΜΕ).
  3. Παραχώρηση δικαιώματος διέλευσης φορτηγών οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν,  καθώς  και των ελκυστήρων που μεταφέρουν φορτηγά επικαθήμενα προς φόρτωση/εκφόρτωση εντός/από το λιμένα Χίου. Οι ελκυστήρες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη χερσαία ζώνη λιμένα από τις 18:00 έως τις 20:00 για τη μεταφορά φορτίων προς φόρτωση στο βραδινό πλοίο. Τα εκφορτωμένα επικαθήμενα από το πλοίο μπορούν να μεταφέρονται μέσω της χερσαίας ζώνης λιμένα έως και μία (01) ώρα μετά τον κατάπλου των πλοίων. Ειδικότερα, για το πλοίο που καταπλέει απευθείας από τον Πειραιά νωρίς το πρωί , η διάρκεια ορίζεται στις (02) ώρες μετά τον κατάπλου του πλοίου.

Ο πίνακας με τα στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

Advertisement