Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Εγκαινιάζεται το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας – Το 1ο Ερευνητικό Κέντρο σε όλο το Αιγαίο

Εγκαινιάζεται το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας το Σάββατο 29 Απριλίου στην Καλλιμασιά της Χίου, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, κ. Γιώργο Τούμπο, να αναφέρεται στη σπουδαιότητα του παραπάνω ερευνητικού κέντρο, το οποίο είναι πρώτο σε όλο το Αιγαίο.

«Τη σημαντικότητα του ερευνητικού κέντρου στο νησί μας θα την καταλάβουμε στην πορεία. Είναι από τα λίγα ερευνητικά κέντρα που λειτουργούν στην Ελλάδα», τόνισε.

Όπως ενημέρωσε, μεταξύ των καλεσμένων θα είναι σημαντικοί εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής και Επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας θα τελέσει ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της AstraZeneca, Sir Μενέλαος Πάγκαλος. Επίτιμη καλεσμένη θα είναι η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου και ο αγιασμός θα γίνει από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο.

Παράλληλα, εξήγησε πως στο πρόγραμμα των εγκαινίων περιλαμβάνονται 10λεπτες ξεναγήσεις των προσκεκλημένων από το Επιστημονικό προσωπικό στους υψηλής τεχνολογικής ενσωμάτωσης χώρους και εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας, ενώ μετά το πέρας των ξεναγήσεων θα πραγματοποιηθεί κοινή πανηγυρική συνεδρίαση του Διοικητικού και του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΚΕΜ, υπό την προεδρία του Sir Μενέλαου Πάγκαλου.

«Είναι μία γιορτή για την μαστίχα, μία γιορτή για ολόκληρη τη Χίο, δεδομένης της σημαντικότητας που έχει το Κέντρο Έρευνας», τονίζοντας ότι μετά το πέρας το εγκαινίων θα προχωρήσουν στην επάνδρωσή του με στόχο να γίνει ακόμα πιο λειτουργικό.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι για το κοινό το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας θα είναι ανοικτό τις Κυριακές 30 Απριλίου, 7 και 14 Μαΐου από 10:00- 14:00.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με ένα αμιγώς ηλεκτρικό Avenger, ένα 48V υβριδικό Renegade και ένα Plug-in Hybrid Compass, η Jeep υποστήριξε την μοναδική διοργάνωση off-road τριάθλου που γίνεται...

Advertisement