Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Στόχος μας η ΝΔ να λάβει και τις δύο έδρες της Χίου – Δεν θα ακολουθήσω την τοξικότητα

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας για την Εκλογική Περιφέρεια Χίου

Παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:00, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΕΠ Χίου της Νέας Δημοκρατίας οι υποψήφιοι του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές στην Εκλογική Περιφέρεια Χίου.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου ακολούθησε τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε το κυβερνών κόμμα την Πέμπτη, όταν και επισημοποιήθηκε πως οι υποψήφιοι είναι ο νυν Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης, η κυρία Καλλιόπη Γιαννούλου, φαρμακοποιός, ο κ. Κωνσταντίνος Τρομπούκης, καθηγητής ΑΕΙ, και η κυρία Μαρκέλλα Τσάπη, υπάλληλος εστίασης.

Ο κ. Νότης Μηταράκης κατά την εισήγησή του, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τοξικότητα που ίσως κάποιοι επιχειρήσουν να εισάγουν στον δημόσιο διάλογο και πως στόχος είναι η σύγκριση και όχι η σύγκρουση. Ο κ. Μηταράκης έθεσε δε ως στόχο ένα ισχυρό ποσοστό προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να καταλάβει και τις δύο έδρες της Χίου στο κοινοβούλιο. «Στα μεγάλα ζητήματα που χειρίστηκε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε πλέον συγκεκριμένα αποτελέσματα να δείξουμε. Πιθανότατα κάναμε και λάθη. Μάθαμε από κάποια λάθη. Βελτιώσαμε συμπεριφορές και δράσεις ως αποτέλεσμα της εμπειρίας. Αλλά νομίζω ότι έχει φτάσει η ώρα να κάνουμε το λογαριασμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Η κυρία Καλλιόπη Γιαννοπούλου, κατά την τοποθέτησή της, σημείωσε πως αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση της ΝΔ και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και σημείωσε πως θα συμμετέχει ενεργά προκειμένου να προσφέρει όπως μπορεί. «Η ΝΔ απέδειξε πως μέσα από τις πρωτόγνωρες κρίσεις που αντιμετώπισε, πως μπορεί να αντέξει και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε», σημείωσε.

Από πλευράς του ο κ. Κωνσταντίνος Τρομπούκης, ξεκαθάρισε πως αισθάνεται τιμή που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε πως όλοι οι υποψήφιοι έχουν ως στόχο να οδηγήσουν το κόμμα προς την νίκη. Στην συνέχεια ο κ. Τρομπούκης απαρίθμησε τρία σημεία, πρώτον, πως όλοι πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές, δεύτερον, πως δεν πρέπει να πάει χαμένη η ψήφος των πολιτών και διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν δύο εκλογές, αλλά μία κάλπη, αυτή της 21ης Μαΐου η οποία θα δείξει ποιο κόμμα θα αναλάβει τη διακυβέρνηση και τρίτον, πως δεν πρέπει να πειραματιστούμε και να γυρίσουμε πίσω στην περίοδο του 2015-2019.

Η κυρία Μαρκέλλα Τσάπη, τόνισε πως η ίδια επιθυμεί να αποτελέσει σύνδεσμο των τριών νησιών στην περιφέρεια και να συμβάλλει στην ανάπτυξη η οποία συντελείται ήδη εδώ και τέσσερα χρόνια. Έκλεισε λέγοντας πως η ίδια θα δώσει τις δυνάμεις της έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία να λάβει στις εκλογές ισχυρή εντολή για την συνέχιση του έργου της.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Νότη Μηταράκη:

Με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω και εγώ για την παρουσία σας στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Το πρώτο μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή και ενωμένη στη Χίο όσο ποτέ. Η παρουσία όλων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σήμερα και στην πρόσφατη παρουσίαση της ΔΕΕΠ καταδεικνύει ότι το κόμμα είναι ενωμένο υπό τον Πρωθυπουργό μας τον Κυριάκο το Μητσοτάκη.

Στόχος μας, ένα ισχυρό ποσοστό στις εθνικές εκλογές στη Χίο και να καταλάβουμε και τις δύο έδρες στις επικείμενες εκλογές. Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι εκλογές είναι εθνικές. Δεν μιλάμε για πρόσωπα, μιλάμε για ιδεολογίες, για πολιτικές διακυβέρνησης. Όσοι ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία στηρίζουν τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό της χώρας. Θα υπάρξει αναμφίβολα ένα τοξικό κλίμα σε αυτές τις εκλογές, το οποίο θα προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν τα κόμματα της μείζονος και της ήσσονος αντιπολίτευσης. Δεν θα ακολουθήσω καμία τοξικότητα. Θέλουμε να συγκριθούμε και όχι να συγκρουστούμε. Στα μεγάλα ζητήματα που χειρίστηκε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε πλέον συγκεκριμένα αποτελέσματα να δείξουμε. Πιθανότατα κάναμε και λάθη. Μάθαμε από κάποια λάθη. Βελτιώσαμε συμπεριφορές και δράσεις ως αποτέλεσμα της εμπειρίας. Αλλά νομίζω ότι έχει φτάσει η ώρα να κάνουμε το λογαριασμό.

Σε εθνικό επίπεδο:

Στα εθνικά θέματα αντιμετωπίσαμε προκλήσεις, στηρίξαμε τις ένοπλες δυνάμεις, υπογράψαμε σημαντικές αμυντικές συμφωνίες.

Στο μεταναστευτικό: Εκεί που ήταν ένα από τα πιο βασικότερα ζητήματα για τη χώρα αλλά και για τη Χίο για την περίοδο 2015-2019, πλέον έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε την κρίση.

Αντιμετωπίσαμε την πανδημία. Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις, στηρίξαμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οικογένειες και βγήκαμε αλώβητοι από μία πρωτοφανή οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία. Στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ασθενέστερους με το πρόβλημα του πληθωρισμού, με αύξηση συντάξεων, με αυξήσεις του βασικού μισθού, με ενίσχυση των εισοδημάτων, με μείωση φόρων. Στη Χίο, κάναμε αναμφίβολα βήματα μπροστά, στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, στα μεγάλα έργα της Χίου που πλέον όλα έχουν μπει σε μία τροχιά ανάπτυξης, στην καθιέρωση του νησιωτικού ΦΠΑ ως μόνιμου πλέον μέτρου μετά την περίφημη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα το 2015, και στην επόμενη τετραετία ο στόχος για όλη την Ελλάδα είναι καλύτερες δουλειές, καλύτεροι μισθοί.

Πώς μεταφράζεται αυτό για τη Χίο; Οι βάσεις που μπήκαν την περίοδο 2019-2023 στο μεταναστευτικό, στα εθνικά θέματα, στο ΦΠΑ, στα έργα υποδομής. Όλα αυτά δημιουργούν τη βάση για ιδιωτικές επενδύσεις. Και ήδη βλέπουμε τις πρώτες σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις να έρχονται στη Χίο. Πεντάστερα ξενοδοχεία ξεκινάνε, τράπεζες έρχονται στο νησί μας, ενώ μέχρι πρόσφατα κλείνανε. Όλα αυτά δημιουργούν μία προοπτική ανάπτυξης για το νησί. Αυτό θα παρουσιάσουμε τις επόμενες εβδομάδες και οι ψηφοφόροι της Χίου θα κληθούν να πάρουν μία συγκεκριμένη απόφαση. Αν θέλουν να συνεχίσει η Χίος και η χώρα σε μία τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας ή να ξαναβιώσουμε την περιπέτεια του 2015-2019. Σας ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement