Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: ΕΠΠΟΧΙ – Σύνδεση Χίου με Εύδηλο Ικαρίας

Ανακοίνωση από το Επιμελητείον Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Χίου

Με αφορμή το προχθεσινό άρθρο του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη σε αθηναϊκή εφημερίδα, όπου περιγράφει κάποια αναπτυξιακά στοιχεία για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θέτουμε για άλλη μια φορά το ζήτημα της ανεπαρκούς και απαράδεκτης ακτοπλοϊκής διασύνδεσης μεταξύ των νησιών.

Συγκεκριμένα, θέτουμε ξανά το αίτημα της άμεσης σύνδεσης της Χίου με την Ικαρία, ως κίνηση στρατηγική, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση και κοινωνική ευημερία στα νησιά Ικαρία, Χίο και Λέσβο. Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε το υφιστάμενο δρομολόγιο Πειραιάς Χίος Μυτιλήνη να γίνει έστω για δύο φορές την εβδομάδα, και δίχως μεγάλη επιβάρυνση σε χρόνο και σε κόστος, Πειραιάς Εύδηλος Χίος Μυτιλήνη και αντιστρόφως.

Μια άλλη περίπτωση θα μπορούσε ίσως να ήταν η μετατροπή του ενός από τα δύο δρομολόγια της άγονης γραμμής, ώστε να συνδέει την Ικαρία άμεσα με τη Χίο και κατ’ επέκταση με τη Λέσβο, δίχως τη μεσολάβηση άλλων λιμένων.

Έτσι, η Ικαρία θα συνδεθεί άμεσα με τα δύο μεγάλα νησιά της Περιφέρειας και αυτά με την Ικαρία, με ο.τι σημαίνει αυτό για την άρση της απομόνωσης του νησιού αυτού ιδίως τον χειμώνα αλλά και για την επικοινωνία των κοινωνιών και των οικονομιών όλων των νησιών, ιδίως δε της Χίου με την Ικαρία, που είναι νησιά συγγενικά, με παραδοσιακή σχέση μεταξύ τους.

Η Ικαρία θα έχει την σύνδεση της με τη Σάμο, όπως υπάρχει μέχρι σήμερα και η Σάμος θα έχει την άμεση σύνδεση της με Χίο και Λέσβο μέσω της άγονης γραμμής όπως υπάρχει μέχρι σήμερα.

Απευθυνόμαστε προς κάθε πολιτικό παράγοντα της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων Ικαρίας, Χίου και Λέσβου και τους καλούμε να συμβάλλουν στην πραγμάτωση αυτού του αναπτυξιακού και ζωογόνου για τα νησιά μας δρομολογίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement