Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Σε κλίμα υπερηφάνειας οι Χιώτες τίμησαν την μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου

25η Μαρτίου. Η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας. Μία διπλή εορτή για την πατρίδα μας, τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, καθώς συνδέεται με το ελπιδοφόρο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 25ης Μαρτίου σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης του νησιού μας και πάντες του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου και του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου περιήλθαν στο κέντρο παιανίζοντας.

Με δέος, σεβασμό και βαθιά συγκίνηση προς τη μνήμη των ηρώων του 1821, στην Κεντρική Πλατεία «Νικολάου Πλαστήρα» πραγματοποιήθηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας από την 96 Α.Δ.Τ.Ε. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου και την τέλεση δοξολογίας με καμπανοκρουσίες και εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την κα Δέσποινα Γεμέλου, φιλόλογο εκπαιδευτικό του Εσπερινού Γυμνασίου Χίου – ΛΤ.

Σε κλίμα συγκίνησης ακολούθησε η τέλεση αρχιερατικού Τρισάγιου και η κατάθεση στεφάνων, στην οδό Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στο προσκύνημα «Μνημείο των Πεσόντων» για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου  προς τη μνήμη των ηρώων του αγώνα, που με ιδρώτα, αίμα και τόλμη πάλεψαν για να έχουμε σήμερα εμείς το πολυτιμότερο αγαθό, που λέγεται Ελευθερία.

Γονείς, συγγενείς, σύσσωμων των αρχών και πλήθος Χιωτών παρακολούθησαν με καμάρι μικρούς και μεγάλους που παρέλασαν στον Κήπο. Ειδικότερα, στην παρέλαση συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου, παλαιοί  πολεμιστές,  μαθητές από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι και Οδηγοί, τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, σπουδαστές από την Α.Ε.Ν Χίου & Οινουσσών, αντιπροσωπευτικά τμήματα του Στρατού, καθώς και η Στρατιωτική Μπάντα της 96 Α.Δ.Τ.Ε, τιμώντας και οι ίδιοι με τη σειρά τους τη μνήμη των θυμάτων,  που με τις νίκες τους στα πεδία των μαχών έγραψαν σελίδες πατριωτισμού στην ένδοξη ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, επαναφέροντας την στο χάρτη της υφηλίου.

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου προκάλεσε μεγάλο δέος. Αν αναλογιστεί κάνεις τη σπουδαιότητα της σημερινής ημέρας θα αντιληφθεί και το μέγεθος της αξίας της.

Γι’ αυτό λοιπόν, δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι η Επέτειος της 25ης Μαρτίου συμβολίζει την ενότητα και αποφασιστικότητα. Διαχρονικό σύμβολο και ορόσημο ηρωισμού, αγώνων ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας. Σεβασμός, ομοψυχία, αλληλεγγύη, ελευθερία είναι ορισμένες λέξεις που οφείλουμε να τις έχουμε στο μυαλό μας και να προχωράμε, χτίζοντας ένα ασφαλές μέλλον.

Χρόνια πολλά, Ελλάδα! Είμαστε υπερήφανοι για τους αγωνιστές, που αποτελούν παράδειγμα προς έμπνευση για τον πατριωτισμό και το ήθος τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου προσφέρει την καλύτερη αφορμή για να γιορταστεί η συνεισφορά του ποδηλάτου στο περιβάλλον, στην υγεία και στην βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ξεκινά η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Χίου, αγγίζοντας το ύψος των 6.000.000 ευρώ. Πρόκειται για την υλοποίησης ενός πολύ σπουδαίου έργου που αφορά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Agility είναι ένα εμπορικό “υπερόπλο” της Kymco στην Ευρώπη με πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεις, και στην Ελλάδα με περισσότερες από 30 χιλιάδες....

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Αγαπητά μας παιδιά, Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων σας συγχαίρω για τις προσπάθειες που...

Advertisement