Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Στο Λιμενικό Ταμείο Χίου ο Μηταράκης: Άμεση προτεραιότητα η επαναλειτουργία του λιμανιού

Δεν υπάρχει κάποιο ειδικό θέμα ασφάλειας στο λιμάνι της Χίου. Το απόγευμα του Σαββάτου η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου μετά και τους ελέγχους που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που βρέθηκε στη νησί, έγινε ομόφωνα αποδεκτή ως προς τη σκοπιμότητά της στην Λιμενική Επιτροπή που συνεδρίασε εκτάκτως.

Η Λιμενική Επιτροπή θα εισηγηθεί στην Attica Group την επανέναρξη των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης από το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Τα λειτουργικά ζητήματα του λιμενος Χίου -προσκρουστήρες, καθαρισμός κ.λπ.- παραμένουν και αναμένεται να λυθούν μετα την ενίσχυση 250 χιλιάδων ευρώ που είπε το Υπουργείο Ναυτιλίας πως θα δώσει στον Δήμαρχο Χίου.

Ανάρτηση Μηταράκη

Αργά το απόγευμα  του Σαββάτου ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου και βουλευτής Χίου με την Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

“Επισκέφτηκα το Λιμενικό Ταμείο, παρουσία του Δημάρχου, Σταμάτη Κάρμαντζη, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, κ. Κυριάκου Ζωάνου και του Λιμενάρχη, Παντελή Βατούση και ενημερώθηκα για την πορεία των ελέγχων. Όπως είπα και το πρωί στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου Λιμενεργατών Χίου, η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση επαναλειτουργία του λιμανιού της Χίου με ασφάλεια.”


Η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου 

Σε απάντηση του ως ανωτέρω σχετικού με αριθμό 1 και σε συνέχεια του σχετικού με αριθμό 2 έχουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Υπηρεσία μας προέβη στις 17 Μαρτίου 2023 σε αυτοψία για την διεξαγωγή οπτικού μακροσκοπικού ελέγχου επί των κρηπιδωμάτων του Κεντρικού Λιμένα Χίου παρουσία Στελεχών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατα τη διενέργεια του ελέγχου δεν παρατηρούνται εμφανείς αστοχίες επί των ανοδομών όπως καθιζήσεις, έντονες ρηγματώσεις ή αποκλίσεις από την κατακόρυφο των κρηπιδωμάτων. Σε σημεία του δυτικού κρηπιδώματος δτο ύψος της οδού Ομήρου υπάρχει περίφραγμα επί του πεζοδρόμου για λογους ασφαλείας όπως έχει αναφερθεί στο με αριθμό 3 σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας μας. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη θέση απέχει αρκετά από τα κρηπιδώματα που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των πλοίων της ακτοπλοίας.

Οσον αφορά την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών σας έχουμε αποστείλει το με αριθμό 4 έγγραφο μας την με αριθμό 141/2022 μελέτη της υπηρεσίας μας για την εκτελεση του συγκεκριμένου έργου.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω δεν προκύπτει ότι υπάρχουν ενδείξεις μεταβολής ή αστοχίας στις ανωδομές των κρηπιδωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημαντική διάκριση πέτυχαν οι Ελληνίδες αθλήτριες ξιφασκίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σιντ Νίκλαας στη Φλάνδρα του Βελγίου. Συγκεκριμένα η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ γνωστοποίησε την αποστολή της Εθνικής του ομάδας για τα προκριματικά του Euro 2024, με τον “CR7” να είναι μέσα σε αυτή...

ΕΘΝΙΚΑ

«Πράσινο φως» έδωσαν χθες, Παρασκευή (17/3) οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, για την πώληση επιθετικών αμφίβιων οχημάτων στην Ελλάδα. Η έγκριση της...

ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία θα αναβαθμίσει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Αίγυπτο σε επίπεδο πρεσβευτή, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή...