Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

 «Ακούστε τις φωνές» το κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας για τα Τέμπη – Πλήθος κόσμου στην Κεντρική Πλατεία Χίου

Σύλλογοι, φορείς, φοιτητές και μαθητές της Χίου συμμετείχαν στην σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την τραγωδία στα Τέμπη.

Μαζική ήταν η συμμετοχή ατόμων κάθε ηλιακής ομάδας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2023 στην Πλατεία Βουνακίου, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών.

Με κεντρικό σύνθημα «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ακούστε τις φωνές. Οι ζωές μας μετράνε. Η ζωή μας δεν είναι κόστος, έχει αξία» μικροί και μεγάλοι, εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση ζητούν:

1.      Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

2.      Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ.

3.      Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.

4.      Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

5.      Άμεσα μέτρα  αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, οι ζωές μας έχουν αξία», φώναξε ξανά πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Βουνακίου.

 

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Ford Kuga παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και συγχρόνως η ιδανική...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η δύναμη της Αναστάσεως, δύναμη συγχωρήσεως και αναγεννήσεως, διαλύει κάθε ανθρώπινο πανικό και διασκορπίζει κάθε ενδοιασμό”. Αυτό το νίζει μεταξύ αλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Bayon της Hyundai διαθέτει αιχμηρή και ξεχωριστή σχεδίαση, σε έναν τύπο αμαξώματος crossover/SUV που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρώπη. Ένας διακοσμητικός...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Δύο στις 10” με τον Δημήτρη Γιατζόγλου και τη Ζωή Κρονάκη, χαρίζοντας στους...

Advertisement