Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Η ΠΕΣ-ΝΑΤ στηρίζει και συμμετέχει την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ στη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε την συμπαράσταση της Απεργίας που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη 16 Μάρτη από 00:01 έως 24:00 στον Πειραιά και σε όλα τα λιμάνια της επικράτειας, και καλεί τα μέλη της στην συγκέντρωση – κινητοποίηση της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Χίου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μάρτη, στεκόμενοι στο πλάι των παιδιών και των εγγονιών μας, στο μέλλον της Πατρίδας μας, στην μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών και συμπαράσταση των χαροκαμένων οικογενειών.

Η ανακοίνωση της ΠΕΣ-Ν.Α.Τ Χίου:

Στηρίζουμε και Συμμετέχουμε στην Απεργιακή συγκέντρωση. Η ζωή μας και των παιδιών μας είναι ανεκτίμητη.

Τα προβλήματα με την πολιτική της «απελευθέρωσης» του σιδηρόδρομου στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, την ανυπαρξία των συστημάτων ασφαλείας, τις ελλείψειςπροσωπικού, τη σωστή συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων, τα μέτρα προστασίας ασφάλειας και υγείας, την εκπαίδευση των εργαζομένων, είχανεπανειλημμένα αναδείξει τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών, που εγκληματικά συγκάλυψαν τόσο ησημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το έγκλημα στο τρένο στα Τέμπη ανάδειξε την σημασία που δίνει το κράτος, η κυβέρνηση, και η εργοδοσία στη ζωή και την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων και των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι μόνο.           Δεν αποδεχόμαστε η ζωή μας να θεωρείται κόστος και απαιτούμε μέτρα ασφάλειας τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα. Απαιτούμε μέτρα για την υγεία με δωρεάν δημόσιες δομές πλήρως επανδρωμένες. Δεν αποδεχόμαστε το κέρδος να καθορίζει τη ζωή μας.

Αντίστοιχες είναι οι συνθήκες και στη ναυτιλία, με μακρύ κατάλογο σε νεκρούς Ναυτεργάτες και Επιβάτες, από τα εφοπλιστικά εγκλήματα. Δεν διστάζουν για τηνενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους, να αυξάνουν διαρκώς την εκμετάλλευση των ναυτεργατών, απολαμβάνοντας σωρεία προνομίων καιεπιδοτήσεων από όλες τις κυβερνήσεις.

Οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων, με τον ν.4150/2013 στα  επιβατηγά, τα υποσυντήρητα και υπερήλικα πλοία με συνεχείς βλάβες, δημιουργούν την εντατικοποίηση της δουλειάς, με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, δυναμιτίζοντας διαρκώς την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, προκαλούν τις επαγγελματικές ασθένειες, ατυχήματα.

Αποτελεί πρόκληση η πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με το υπουργό ναυτιλίας και τον αρχηγό του λιμενικού σώματος, για ζητήματα ασφαλείας στα επιβατηγά πλοία.

Όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, σακατεύονται σώματα και ψυχές.

Όσο η προστασία της ανθρώπινης ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Κανένα βήμα πίσω από τον αγώνα για σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές – μαζικές μεταφορές για το λαό. Να δυναμώσουμε την πάλη για τις δικές μας ανάγκες, ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχιας, της ανεργίας, της φορολεηλασίας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας.

Χρέος για τον κάθε εργαζόμενο-η, τον κάθε νέο και νέα, τους απόμαχους, είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα: Το Έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί!

Καλούμε τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, την Ναυτική Οικογένεια της Χίου και όχι μόνο, στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία της Χίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια μοναδική προσφορά ξεκίνησε από την Yamaha, τόσο στα sport scooters XMAX 125 και XMAX 300 όσο και στην Adventure μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού Tenere...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

Advertisement