Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις διαρρήξεων/κλοπών – Σύλληψη 2 ατόμων

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κουκούλα (τύπου full face) και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε επιχειρήσεις και οχήματα (-3τετελεσμένες και -1- σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν κατά το προηγούμενο πενθήμερο, στην περιοχή Νένητα και στην πόλη της Χίου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (08-03-2023) στη Χίο, δύο (2) άτομα (ημεδαπός και ανήλικος αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κλοπής και της πρόκλησης φθορών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού, διέρρηξαν επιχείρηση και δύο (2) σταθμευμένα οχήματα, από όπου αφαίρεσαν κατά περίπτωση, ηλεκτρονικές συσκευές, κουρευτικές μηχανές, χτένες, ψαλίδια, εξοπλισμό αλιείας, δολώματα, παρελκόμενα αγροτικού εργαλείου, ρούχα και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας -800- ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των -415- ευρώ.

Κατά την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι δράστες αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε χώρο μίας ακόμη επιχείρησης με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν, προκαλώντας και φθορές αξίας -200- ευρώ περίπου.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, φακός, γάντια, κουκούλα (τύπου full face) και μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) που είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς ημεδαπός.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του αλλοδαπού δράστη σε μία ακόμη υπόθεση διάρρηξης οικίας στην περιοχή του Καρφά στη Χίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement