Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ σε διαμαρτυρία – «Όλοι στη σιωπηρή διαμαρτυρία – συμπαράσταση για το έγκλημα στα Τέμπη»

Η ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ καλεί τα Σωματεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, τους φορείς του νησιού, σε διαμαρτυρία και συμπαράσταση στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων. Για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα! Εδώ και τώρα να διερευνηθούν οι πραγματικές αίτιες της τραγωδίας στα Τέμπη!

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Χίου: 

Για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος – Εκφράζουμε την οργή, τη θλίψη και συμπαράστασή μας.

Είσοδος Απλωταριάς – Παρασκευή 3/3 στις 19:00

Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις.

Όχι άλλα θύματα στο βωμό των κερδών τους!

Εδώ και τώρα να απολογηθούν όλοι αυτοί που ως κυβερνήσεις πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. 

Όλοι αυτοί, που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδης προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω, ακόμα και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία.

Ακόμα και τώρα, Κυβέρνηση και γνωστοί παπαγάλοι των ΜΜΕ, πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των νεκρών επιβατών και των εργαζόμενων σιδηροδρομικών, χυδαιολογούν ξανά φτάνοντας στο σημείο να στείλουν ξανά στα δικαστήρια τους απεργούς του Μετρό για να βγάλουν τη σημερινή απεργία τους με βασικό αίτημα την ασφάλεια, παράνομη! 

Δεν μπορούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες τους, την υποχρηματοδότηση, την “απελευθέρωση” και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Όλοι και όλες αύριο στις 19:00 στην Είσοδο της Απλωταριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement