Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Επίσκεψη του ΕΠΠΟΧΙ στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Ανακοίνωση ΕΠΠΟΧΙ 
Το Σάββατο 18/2 διοργανώσαμε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, το οποίο πρόκειται σύντομα να κλείσει για να ξεκινήσουν οι εργασίες αναδιαμόρφωσης και επέκτασής του.
Μας έκανε μια συγκινητική ξενάγηση η αρχαιολόγος κ. Τσαρδακα Δέσποινα, την οποίαν ευχαριστούμε από καρδιάς.  Δεν θα σας πούμε εδώ τι είδαμε και τι μάθαμε για τα εκθέματα και για το νησί μας. Αναφορές σε κάποια από αυτά καθώς και πολύ φωτογραφικό υλικό έχουν δημοσιεύσει στις αναρτήσεις τους, που παραθέτουμε πιο κάτω, οι άνθρωποι που συμμετείχαν και ακολούθησαν αυτή τη δράση μας.
Θα σας πούμε όμως τι μάθαμε για τον εαυτό μας, δανειζόμενοι τα εισαγωγικά λόγια της κ. Τσαρδακα, η οποία μας είπε ξεκινώντας την ξενάγηση μας ότι ο ρόλος ενός Μουσείου είναι να μας κάνει να νιώσουμε την ασημαντότητα της ύπαρξής μας μέσα στους αιώνες και να κατανοήσουμε ότι είμαστε μέρος μιας μεγάλης πορείας (σ.σ . της ανθρωπότητας).
Το ΕΠΠΟΧΙ προτείνει σε κάθε υποψήφιο δήμαρχο Χίου, που θα θέσει την υποψηφιότητα του στην κρίση των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές να μαζέψει όλους τους υποψηφίους/ες συμβούλους του και να ζητήσουν από την πάντοτε δεκτική κυρία Τσαρδάκα να τους ξεναγήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο μας. Θα μάθουν πολλά για το νησί που θέλουν να υπηρετήσουν αλλά κ θα νιώσουν πολλά για τον εαυτό τους, που θα τους βοηθήσουν να έχουν χρήσιμη και εποικοδομητική θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Το ΕΠΠΟΧΙ σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία που παράγει πολύτιμο έργο για το νησί μας θα διοργανώσει κ άλλες ξεναγήσεις, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε σημεία ανασκαφών και ενδιαφέροντος στην πόλη και στην ύπαιθρο της Χίου.
Ευχαριστούμε από καρδιάς την διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, το προσωπικό του αρχαιολογικού μουσείου και την αρχαιολόγο κ. Δέσποινα Τσαρδάκα για το πολύτιμο δώρο που μας έκανε με την ξενάγησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement