Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

«Χαρίζω αίμα, χαρίζω δώρο ζωής», το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας την Ημέρα Αγάπης 14 Φεβρουαρίου

«Αγάπη για τη Ζωή» η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Χίου.

Η εθελοντική προσφορά αίματος, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία, είναι βασικός πυλώνας του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Μια έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η διασφάλιση της ποιότητας και η εξασφάλιση της επάρκειας αίματος σε όλες τις γωνιές του τόπου μας είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του Kοινωνικού Φαρμακείου και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χίου.

«Σήμερα χαρίζω το αίμα, χαρίζω το δώρο ζωής. Ο άνθρωπος είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει αίμα και με αυτά τα 15 λεπτά μπορούμε να σώσουμε τη ζωή τριών ασθενών» ήταν τα πρώτα λόγια της ιατρού, κας Ηλέκτρας Δημητρακοπούλου, επεσημαίνοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη ύψιστης σημασίας, καθώς καθημερινά οι ανάγκες αυξάνονται.

Φυσικά σε αυτή τη συμβολική εθελοντική αιμοδοσία που έλαβε χώρα στις 14 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημαρχείο με την υποστήριξη του Δήμου Χίου, πολύτιμη ήταν και η συμμετοχή Συλλόγων, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χίου και του Τοπικού τμήματος Χίου της Διεθνούς ΄Ενωσης Αστυνομικών (IPA), του ΕΚΑΒ Τομέας Χίου, της Τράπεζα Αίματος Ν.Π. ΟΤΟΕ Χίου, του Σωματείου Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Χίου, του Σωματείου Πυροσβεστών Χίου, του Σωματείου Υπαλλήλων στο Λιμενικό Σώμα Χίου, του Σωματείου Οικοδόμων Χίου, της Ένωσης Στρατιωτικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Χίου, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου και της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Χίου, που στηρίζουν έμπρακτα τον καθημερινό αγώνα των εθελοντών και ενισχύουν με κάθε δυνατό τρόπο τις προσπάθειες ενημέρωσης του πληθυσμού για την σημασία της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού.

«Συμμετέχουμε σε αυτή την εθελοντική δράση την Ημέρα Αγάπης 14/2. Πέντε λεπτά από τη ζωή του καθενός αρκούν, προκειμένου να δώσουμε αίμα. Είναι πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Χίου, κα Σοφία Γατανά, εκφράζοντας τις έντονες ευχαριστίες της στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Με τη σειρά της η προϊστάμενη νοσηλεύτρια του Τμήματος Αιμοδοσίας, κα Άννα Σωτηρίου υπογράμμισε: «Στόχος να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φιάλες αίματος  για την βοήθεια στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, τον ασθενή  που οι αιμοδότες δεν γνωρίζουν. Αυτό είναι το μεγάλο και σημαντικό στοιχείο της εθελοντικής αιμοδοσίας.  Μέσα από αυτή την προσπάθεια επιδιώκουμε να έχουμε επαρκή αποθέματα για το νησί μας και για τη χώρα μας», τονίζοντας στους δημότες ότι η αιμοδοσία Χίου έχει καταφέρει να έχει ικανοποιητικά αποθέματα, με την ίδια να κάνει έκκληση σε όσους χρειάζονται αίμα να απευθύνονται πρώτα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

«Πρώτα να απευθύνονται στους ειδικούς. Είμαστε κοντά σε όλον τον κόσμο. Μπορούν να μας παίρνουν τηλέφωνο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν κάνουμε διακρίσεις, το αίμα δίνεται σε όλον τον κόσμο», εκφράζοντας την έντονη ευγνωμοσύνη της στους εθελοντές αιμοδότες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement