Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Ροϊλός: «Ενισχύεται το Νοσοκομείο Χίου και το Κέντρο Υγείας Πυργίου – Θα βρούμε διασώστες για το ΕΚΑΒ»

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Στην ενίσχυση του Γενικού  Νοσοκομείου «Σκυλίτσειο» και του Κέντρου Υγείας Χίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Διοικητή 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Χρήστο Ροϊλό, να αναφέρεται στη σημαντική συμβολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, καθώς και σε όλη αυτή την προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Νέα Παθολογική και Ψυχιατρική Κλινική

Αναφορικά για τη νέα Παθολογική και Ψυχιατρική Κλινική σημείωσε πως πρόκειται για ένα έργο ύψιστης σημασίας τόσο για το ίδιο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», όσο και για τους δημότες, με την κλινική να καθίσταται υπερσύγχρονη, λειτουργική και κατασκευασμένη με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές των ψυχιατρικών κλινικών, υπογραμμίζοντας πως τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται η παράδοσή της: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενισχύσει σημαντικά το Γενικό Νοσοκομείο Χίου με νοσηλευτικό επικουρικό και μόνιμο προσωπικό, καθώς και με ιατρούς», πρόσθεσε.

Δύο θέσεις μόνιμων ιατρών Ακτινοδιαγνωστικής Ειδικότητας

Παράλληλα, σημείωσε πως στην προκήρυξη που θα βγει εντός των επόμενων 15 ημερών, έχουν προβλέψει άλλες δύο θέσεις μόνιμων ιατρών Ακτινοδιαγνωστικής Ειδικότητας, με στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα: «Πέρα από τις θέσεις μόνιμων ιατρών έχουμε βρει λύσεις που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Μέχρι τότε έχουμε εργαλεία που μπορούν να ανακουφίσουν πολύ την κατάσταση», δήλωσε.

Με νέο ασθενοφόρο και νοσηλευτικό προσωπικό το Κέντρο Υγείας Πυργίου

Για το Κέντρο Υγείας Πυργίου έκανε λόγο ο κ. Ροϊλός επισημαίνοντας πως δεν το έχουν εγκαταλείψει και ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο, θα διατεθεί ένα νέο ασθενοφόρο μικρού όγκου, καθώς και νέο νοσηλευτικό προσωπικό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του: «Δεν θα το εγκαταλείψουμε γιατί είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη, ένας πυλώνας πολύ σημαντικός», συμπλήρωσε.

Στελέχωση ΕΚΑΒ Χίου

Για το μείζον θέμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου, ο κ. Ροϊλός υπογράμμισε πως η 2η ΔΥΠΕ «βρήκε» 3 διασώστες, παρόλο που όπως επισήμανες είναι μία ειδικότητα πολύ δύσκολη και σπάνια στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο του δεύτερου ασθενοφόρου, το οποίο είναι στελεχωμένο από διασώστες του ΙΕΚ του Νοσοκομείου Χίου και που μέχρι σήμερα έχει εκτελέσει πάνω από 770 δευτερογενείς διακομιδές.

«Το 2ο ασθενοφόρο με στελέχωση από διασώστες του ΙΕΚ του Νοσοκομείου Χίου αποφορτίζει πολύ το ΕΚΑΒ Χίου. Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή για την Υγεία δίνει κίνητρα όχι μόνο για τα νησιά, αλλά και για άλλες περιοχές», συμπλήρωσε.

Ανακαίνιση Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χίου

Για την ολική ανακαίνιση και αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χίου, αναφέρθηκε ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ, κ. Χρήστος Ροϊλός, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 6 μήνες.

«Υπάρχει πρόθεση από τη 2η ΔΥΠΕ να χρηματοδοτήσει ένα έργο που αφορά τη δομή ψυχικής υγείας στο Νεχώρι με στόχο την ανακαίνιση και την αναβάθμιση του χώρου της».

Κτίριο 1 και 2 του Νοσοκομείου Χίου

Κλείνοντας, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, κα Έλενα Κανταράκη, σημείωσε πως οι μελέτες έχουν πάρει το δρόμο της οριστικής τους υλοποίησης, υπογραμμίζοντας πως αναμένουν την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αιτηθούν χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement