Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: «Η υγεία των πολιτών της Χίου και όλης της χώρας είναι κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ»

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Μηταράκης: «Η Κυβέρνηση πάντα παρούσα να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις με συγκεκριμένα έργα – Νιώθω μεγάλη εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο της Χίου».

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» μετέβη το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2023 ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ως Βουλευτή του νομού, μαζί με τον Διοικητή 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Χρήστο Ροϊλό.

Στα πλαίσια της επίσκεψης και για τον λόγο ότι η  υγεία αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Νότης Μηταράκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια, με απώτερο στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», υπογραμμίζοντας ότι εισακούγονται όλα τα αιτήματα των εργαζόμενων, αλλά και των πολιτών πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Το νοσοκομείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Διαρκώς έχει ανάγκη για νέες επενδύσεις, για νέα έργα, για νέες προσλήψεις προσωπικού, για νέες τεχνολογικές επενδύσεις», σημείωσε.

Παράλληλα, επίσκεψη πραγματοποίησαν και στο κτίριο που θα στεγάσει την νέα Παθολογική και Ψυχιατρική Κλινική, με τον κ. Μηταράκη, να συμπληρώνει πως πρόκειται για ένα έργο που παίρνει τον δρόμο της οριστικής του υλοποίησης, έπειτα από 10 χρόνια συζητήσεων: «Πολλά από τα έργα της γενιάς μας, τελειώνουν σήμερα επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Η νέα Παθολογική και Ψυχιατρική Κλινική σύντομα θα δοθεί προς χρήση», επισήμανε.

Όπως δήλωσε, τα τελευταία 3 χρόνια προσλήφθηκαν 124 άνθρωποι στο Νοσοκομείο της Χίου, αγοράζονται νέα μηχανήματα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η δημιουργία νέων κλινικών, με κύριο μέλημα να ανταποκριθούν στις ανάγκες της δημόσιας υγείας: «Μία διαρκής προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της δημόσιας υγείας. Το Νοσοκομείο Χίου κατάφερε με απόλυτη επιτυχία να αντιμετωπίσει την πανδημία, χωρίς προβλήματα για τους πολίτες της Χίου. Κατάφερε με την δομή καραντίνας του μεταναστευτικού να μην επηρεαστεί από τις όποιες μεταναστευτικές ροές είχαμε την περίοδο 2019-2023».

Με δεδομένο ότι θα υπάρχουν πάντα νέες προκλήσεις, ο κ. Μηταράκης πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι διαρκώς παρούσα, ούτως ώστε να τις αντιμετωπίσει με συγκεκριμένα έργα: «Έργα γίνονται στη Χίο, στο Σκυλίτσειο. Νιώθω μεγάλη εμπιστοσύνη στο Νοσοκομείο της Χίου και νομίζω πως οι Χιώτες αντιλαμβάνονται το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που λαμβάνουν», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement