Στα λευκά έντυσε η κακοκαιρία Μπάρμπαρα τη κεντρική και βόρεια Χίο.
Σε επαγρύπνηση βρίσκονται η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος Χίου με τις υπηρεσίες τους, ώστε να επέμβουν αν χρειαστεί στα σημεία των περιοχών που δέχονται έντονη χιονόπτωση κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία, το Πυροσβεστικό Σώμα και η Αστυνομία. Όπως ενημέρωσε η Πολίτικη Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τη Νέα Μονή προς τον Πρόβατα και από το Αίπος στο ύψος της Κιβωτού του Κόσμου «Αιγαίο» και μετά, κάνοντας έκκληση στα διερχόμενα οχήματα να βάλουν αλυσίδες για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Πολιτικής Προστασίας τη δεδομένη στιγμή χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός μίας γυναίκας στην Κατάβαση και δύο βοσκών στη περιοχή Πιραμά με την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δρόμο έχουν βγει 15 μηχανήματα σε βόρεια και κεντρική Χίο που ρίχνουν αλάτι προκειμένου να λιώσει ο πάγος, ενώ παράλληλα η Τροχαία Χίου απαγορεύει τη διέλευση των οδηγών που δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους.
Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις – Αντιολισθητικές Αλυσίδες
- Από το 3ο χλμ. έως το 35ο χλμ. της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού.
- Από το 4ο χλμ. έως το 22ο χλμ. της επαρχιακής οδού Χίου – Αυγωνύμων – Σιδηρούντας.
- Σε επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Κοινοτήτων Αμάδων και Διευχών.
ΒΙΝΤΕΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
