Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Ένωση Γονέων – “Απαιτούμε τον άμεσο έλεγχο και τη συντήρηση στους καυστήρες όλων τν σχολείων”

ΗΈνωση Γονέων Χίου με πρώτο μέλημα την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων απαιτεί τον άμεσο  έλεγχο και τη συντήρηση (εάν δεν έχει ολοκληρωθεί) σε όλα τα σχολεία, την παράδοση των απαραίτητων εγγράφων στους διευθυντές/διευθύντριες που να πιστοποιούν την καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων ή  πιθανές ελλείψεις  και χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων όπου απαιτείται και παράλληλα ζητά τη σύμπραξη όλων των φορέων και την απόδειξη ότι η Παιδεία και τα παιδιά είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, με πράξεις και όχι εξαγγελίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Χίου για τον έλεγχο στους λέβητες, καυστήρες των σχολείων:

Το προηγούμενο διάστημα η Ένωση Γονέων Χίου έγινε αποδέκτης ερωτημάτων από γονείς σχετικά με τον έλεγχο και τη συντήρηση καυστήρων και λεβήτων στις σχολικές μονάδες του νησιού.  Αν και η συγκεκριμένη διαδικασία , υποχρέωση του Δήμου, είχε εξαγγελθεί από τον Οκτώβριο, δυστυχώς δεν είχε ολοκληρωθεί σε όλα τα σχολεία ακόμα και στις αρχές του νέου έτους . Επίσης σε όσα σχολεία πραγματοποιήθηκε έλεγχος / συντήρηση, δεν δόθηκε κάποιο έγγραφο / βεβαίωση καλής λειτουργίας, μετρήσεων κτλ.

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι πρόσφατα ευτυχώς δεν έκαναν επιτακτική την ανάγκη χρήσης των εγκαταστάσεων θέρμανσης , διότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα αφού, δικαιολογημένα , διευθυντές / διευθύντριες σχολείων δεν θα τα ενεργοποιούσαν χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος / συντήρηση.   

Με νωπές τις μνήμες από το τραγικό δυστύχημα στις Σέρρες και την απώλεια της ζωής ενός παιδιού  , θεωρούμε ότι υπήρξε  κωλυσιεργία  στο συγκεκριμένο θέμα και ενώ είμαστε ήδη στην καρδιά του Χειμώνα δεν έχουμε σαφή εικόνα για αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Ως Ένωση Γονέων Χίου έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια των παιδιών μας , των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού , αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων απαιτούμε: 

Τον άμεσο  έλεγχο και τη συντήρηση (εάν δεν έχει ολοκληρωθεί) σε όλα τα σχολεία.

Την παράδοση των απαραίτητων εγγράφων στους διευθυντές/διευθύντριες που να πιστοποιούν την καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων ή  πιθανές ελλείψεις  και χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων όπου απαιτείται.

Ζητάμε για άλλη μια φορά τη σύμπραξη όλων των φορέων και την απόδειξη ότι η Παιδεία και τα παιδιά μας  είναι η πρώτη  τους προτεραιότητα, με πράξεις και όχι εξαγγελίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement