Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: «Είμαστε κοντά στους μαστιχοπαραγωγούς. Θα γίνουν όλες οι αλλαγές ώστε να στηριχτούν τα Σχέδια Βελτίωσης»

Με συμμετοχή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου με την Νέα Δημοκρατία, κ. Νότη Μηταράκη έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023, η σύσκεψη στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου σχετικά με την δημοσιοποίηση της Διαβούλευσης για τα επερχόμενα Σχέδια Βελτίωσης (Δράση 4.1.5).

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε πως προχωράει η Διαβούλευση για τα επερχόμενα Σχέδια Βελτίωσης με το αρμόδιο Υπουργείο να λαμβάνει πολύ σοβαρά τα σχόλια που έκανε η ΕΜΧ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα γίνουν αλλαγές στα κριτήρια προκειμένου να στηριχθούν οι μαστιχοπαραγωγοί, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριζε την μαστίχα ανέκαθεν και θα συνεχίσει να στηρίζει ανθρώπους που είναι αποδεκτοί από τις τοπικές κοινωνίες.

«Η στήριξη της κυβέρνησης απέναντι στους μαστιχοπαραγωγούς είναι δεδομένη. Η πρόσβαση που είχε η ΕΜΧ τα τελευταία χρόνια σε όλους τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, οι επισκέψεις και οι δράσεις που έχουν γίνει στη Χίο, η μείωση στη φορολογία κατά 30% στους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες και κατά 50% στους κατ’ επάγγελμα αγρότες που είναι μέλη της ΕΜΧ, δείχνει πόσο η κυβέρνηση στηρίζει αυτό το μοναδικό προϊόν».

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιες ακόμα εκκρεμότητες, όπως είναι το θέμα του προϋπολογισμού ανά νομό, κάτι το οποίο δεν είναι ώριμο, της επιπλέον χρηματοδότησης των προγραμμάτων νέων αγροτών, καθώς επίσης και το θέμα των αποζημιώσεων: «Ευελπιστώ πως θα βρεθούν επιπλέον πόροι για να βοηθήσουμε τους νέους αγρότες. Πιστεύω πως γρήγορα θα έχουμε εξέλιξεις και στο θέμα των αποζημιώσεων», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, υπενθύμισε για ακόμη μία φορά το βασικό μήνυμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κοντά στους μαστιχοπαραγωγούς με όλες τις προβλεπόμενες αλλαγές να προγραμματίζονται: «Θα γίνουν όλες οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε να στηριχτούν τα Σχέδια Βελτίωσης. Το τελικό κείμενο πιστεύω πως θα ικανοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις απαιτήσεις των μαστιχοπαραγωγών», κατέληξε.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτριος Παππάς, καθώς και ο Προϊστάμενος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, κ. Ευθύμιος Τσιατούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement