Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Ξαφνική έφοδος της αστυνομίας και στη δομή της “Κιβωτού του Κόσμου” στη Χίο

H Οικονομική Αστυνομία κινητοποιήθηκε από τις τοπικές αρχές και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έρευνα στη δομή του νησιού.

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη δομή της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου στη Χίο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έλαβαν πληροφόρηση για ύποπτες οικονομικές κινήσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι δύο λειτουργοί της Εισαγγελίας Ανηλίκων συνέχισαν και χθες την εξέταση μαρτύρων, από εργαζομένους και πρώην τροφίμους της δομής, για όσα καταγγέλθηκαν για κακοποιήσεις παιδιών με ξυλοδαρμούς και λοιπά.

Η Εισαγγελία Αθηνών, που χειρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα τις έρευνες, επιδιώκει να εξεταστούν και ανήλικα που διαβιούν μέσα στη δομή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν να πουν ουσιαστικά πράγματα και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Οι τρεις μαρτυρίες προς το παρόν, ενώπιον των εισαγγελικών αρχών σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνουν όσα είχαν καταγγελθεί το περασμένο καλοκαίρι στον Συνήγορο του Πολίτη για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά (αυστηρές τιμωρίες, ταπεινώσεις, ξυλοδαρμοί και απομονώσεις), ενώ δεν κατατέθηκε κάτι πέραν των ήδη καταγγελθέντων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εις βάρος ανηλίκων.

Η μόνη, για την ώρα, καταγγελία για σεξουαλική ασέλγεια έχει γίνει από 19χρονο πρώην τρόφιμο της δομής εις βάρος του πατέρα Αντώνιου και έχει επιβεβαιωθεί από άλλο παιδί που υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

 

Πηγή: thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement