Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

«Άρωμα» Χριστουγέννων στη Χίο – Έλατο, αστέρια και φωτεινές μπάλες στολίζουν την πόλη μας

Το πνεύμα των Χριστουγέννων πλησιάζει και ο Δήμος Χίου φρόντισε να ντύσει από νωρίς την πόλη μας σε γιορτινή διάθεση, προκειμένου να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε τόσο οι Χιώτες/Χιώτισσες, όσο και οι επισκέπτες να θαυμάσουν αυτόν τον πλούσιο στολισμό που δημιουργεί αν μη τι άλλο ζεστό, χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Με χριστουγεννιάτικο φως «πλημμύρισε» η Κεντρική Πλατεία της Χίου «Νικολάου Πλαστήρα», με μικρούς και μεγάλους να θαυμάζουν από κοντά το εντυπωσιακό και εύθυμο σκηνικό που δημιούργησε ο Δήμος Χίου για τα φετινά Χριστούγεννα.

Φέτος, ο χριστουγεννιάτικος σχεδιασμός περιλαμβάνει νέο στολισμό σε περισσότερα σημεία της πόλης και των χωριών. Πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες, αστέρια κοσμούν το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που αποτελεί δωρεά συμπολίτη μας, χιλιάδες λαμπιόνια σε δέντρα και κολώνες, φάτνες κι άλλες πολλές εκπλήξεις κοσμούν τη Χίο μας, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Χιώτες.

Το καταπράσινο δέντρο σε συνδυασμό με τον υπόλοιπο στολισμό περιμετρικά της πλατείας συνθέτουν μία ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν, η διάθεσή μας μπορεί να ανατραπεί, δημιουργώντας σκέψεις θετικές για τις επόμενες ημέρες που πρόκειται να έρθουν.

Επιπλέον, καθ’ όλη την περίοδο των Χριστουγέννων ο Δήμος Χίου έχει προγραμματίσει μία εορταστική σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να απολαύσουν το γιορτινό πρόγραμμά του. Να σημειωθεί ότι ομόφωνα είχε εγκριθεί  από την Οικονομική Επιτροπή το ποσό των 41.700€ για τις εκδηλώσεις που σχεδιάζει ο Δήμος Χίου ενόψει εορτών.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Δεκεμβρίου 2022 με την πλειοψηφείς τους να διεξάγονται στην Πλατεία Βουνακίου, ενώ παράλληλα ο Δήμος Χίου θα απευθυνθεί κυρίως σε ντόπιους καλλιτέχνες και προμηθευτές προκειμένου να τους στηρίξει έμπρακτα.

Ας χαρούμε, λοιπόν, το ζεστό και οικογενειακό κλίμα των Χριστουγέννων και τη γιορτινή διάθεση που φόρεσε η Χίος!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement