Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Σχόλιο xiakoslaos.gr: Μέρος του προβλήματος ο κ. Τριαντάφυλλος

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση της καθόδου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές από τον κ. Κώστα Τριαντάφυλλο με σύνθημα… «Προχωράμε μαζί».

Ο κ. Τριαντάφυλλος με ένα σποτ λίγων δευτερολέπτων επιχειρεί να κατονομάσει τα κακώς κείμενα της Χίου και των υπολοίπων νησιών του Βορείου Αιγαίου λέγοντας πως ο ίδιος για αυτόν τον λόγω προτίθεται να διεκδικήσει τον Δήμο του νησιού μας. Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Κώστας Τριαντάφυλλος, στηλιτεύει πρακτικές «που κρατούν το νησί καθηλωμένο και στριμωγμένο στο στενάχωρο χθες», υπογραμμίζοντας ότι πλέον «είναι περισσότερα εκείνα που μας προβληματίζουν και λιγότερα εκείνα που μας ικανοποιούν αλλά και περισσότερα τα αδιέξοδα από τις ευκαιρίες».

Έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι ο κ. Τριαντάφυλλος κατέρχεται επί της ουσίας άνευ πρότασης με ευχολόγια και λίγη… αντιγραφή.


Το «Προχωράμε μαζί!» που χρησιμοποιεί ο ίδιος ως κεντρικό σύνθημα της καμπάνια του, δεν είναι άλλο από το «Προχωράμε μαζί!» που χρησιμοποιεί ο κ. Νότης Μηταράκης εδώ και δύο (!) χρόνια.

Από εκεί και έπειτα, πέραν της ελαφρότητας που διακρίνει αυτή την επιλογή, το πιο ουσιώδες είναι ότι ο κ. Τριαντάφυλλος μιλάει για «την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και την υλοποίηση των έργων», αποκρύπτοντας να πει πως αυτή την τριετία πήραν μπροστά οι μηχανές της υλοποίησης των έργων που κρατούσαν πίσω τη Χίο. Έργα όπως το αεροδρόμιο, το Τελωνείο και άλλα σημαντικά τα οποία υπολογίζεται ότι στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον ότι στο βίντεό του ο κ. Τριαντάφυλλος κάνει αντιπαραβολή με το τι συμβαίνει στα άλλα νησιά, όταν η Χίος είναι επί της ουσίας το μόνο που δεν έχει προχωρήσει με την κατασκευή Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής όπως συνέβη για παράδειγμα σε Σάμο, Κω και Λέρο και οι τοπικές κοινωνίες έλυσαν για τα καλά το μεταναστευτικό. Θα μπορούσε λοιπόν να δει τι κάνουν τα άλλα νησιά και να συμβάλλει στις προσπάθειες ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου αντί να αποτελεί πως είναι μέρος του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

Advertisement