Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ με το “Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου” 8-9/10

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ 

Μαζί με το «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 8-9 Οκτώβρη, θα δημοσιευτεί και το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, για το οποίο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ υπογραμμίζει το τα εξής: «Επιδιώκουμε να αποτελέσει ευκαιρία συζήτησης και επικοινωνίας με πλατύτερες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις που θετικά προβληματίζονται και προσεγγίζουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, όπως φάνηκε και από την πολύ μεγάλη επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ – ”Οδηγητή”. Ταυτόχρονα, είναι ένα προσκλητήριο μάχης για νέους μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες και για συμπόρευση με το ΚΚΕ, μακριά από την παθητική παρακολούθηση των εξελίξεων και την παραλυτική λογική της “αναμονής των εκλογών”, που σκόπιμα καλλιεργούν στον λαό η κυβέρνηση και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις».

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πανελλαδικά αλλά και στη Χίο προετοιμάζουν μεγάλη πανεξόρμηση με το Κάλεσμα αυτό, με στόχο τη μεγαλύτερη διακίνηση των τελευταίων χρόνων στις γειτονιές, στα χωριά, αλλά και στους χώρους δουλειάς, ενόψει και της μεγάλης απεργιακής μάχης στις 9 Νοέμβρη, που επιδιώκουμε να σημάνει εργατικός ξεσηκωμός. Εκτιμάμε ότι έχει μεγάλη σημασία να φτάσει στον καθένα που ασφυκτιά από τη σημερινή κατάσταση, αφού πρόκειται για ένα Κάλεσμα σε όσους:

-Ασφυκτιούν από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, που το εισόδημα δεν φτάνει για να βγει ο μήνας και προβληματίζονται για το “πού θα πάει η κατάσταση”.

– Συζητήσαμε και διασκεδάσαμε στις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που αποτέλεσε για άλλη μια χρονιά σημαντικό πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός που έδωσε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

– Συναντηθήκαμε στις μεγάλες μάχες και κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του εισοδήματος, της υγείας του λαού, για να ζωντανέψουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς, στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που προετοιμάζουμε μαζί την επιτυχία της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

– Εκτιμούν τη συνέπεια, τη δράση, τη μαχητική στάση του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε σε όλα.

Το Κάλεσμα της ΚΕ δίνει με αποδεικτικό τρόπο απαντήσεις στις αιτίες που γεννούν την κατάσταση που βιώνει σήμερα η εργατική – λαϊκή οικογένεια, αλλά και στο προς τα πού πρέπει να κινηθεί η πάλη του κάθε εργαζόμενου, ανεξάρτητα από τις έως τώρα πολιτικές ή συνδικαλιστικές επιλογές του, γι’ αυτό και δεν πρέπει να λείψει από τα χέρια των εργαζόμενων και της νεολαίας, των φτωχών αγροτών και επαγγελματιών, αλλά και των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement