Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Ξενώνας Αγάπης – «Ας κάνουμε την ψυχική Υγεία και Ευεξία Παγκόσμια Προτεραιότητα»

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, που φέτος έχει θέμα: «Ας κάνουμε την ψυχική Υγεία και Ευεξία Παγκόσμια Προτεραιότητα.

Ο Ψυχιατρικός Ξενώνας ‘Οίκος Αγάπης’ Χίου (δομή αποκατάστασης ψυχικά πασχόντων) στέλνει τα δικά του μηνύματα με διάφορες εκδηλώσεις-δράσεις που ολοκληρώνονται στις 10 Οκτωβρίου 2022.

Μία από τις δράσεις του είναι η δημιουργία ενός τηλεοπτικού κοινωνικού σποτ με κεντρικό μήνυμα: Το φως φτάνει για όλους, με πρωταγωνιστές τους ένοικους του ξενώνα.

Η θεραπευτική ομάδα, οι ένοικοι, και οι εθελοντές επιζητούν υγεία χωρίς κοινωνικές ανισότητες, ίσες ευκαιρίες περίθαλψης, μείωση του χάσματος, αλληλεγγύη, αποστιγματισμό και σεβασμό. Μπορούμε να προστατέψουμε την ψυχική  υγεία και ευεξία που αφορά όλους μας. Καθοριστική συμβολή για ένα ψυχικό και σωματικό ευ ζην έχουν η πρόληψη, η αυτοεκτίμηση, η αποδοχή και το υποστηρικτικό περιβάλλον.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού βασικός στόχος για την ευόδωση κάθε προσπάθειας προς ένα καλύτερο κόσμο χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα.

Η ψυχή μας συνεπάγεται συμπεριφορές θέρμης, γενναιοδωρίας και γεμάτη κατανόηση, συναίσθημα τρυφερό, στάση εγκάρδια και πράξεις αλληλεγγύης… Χόρχε Μπουκάϊ ’Ο δρόμος της Ευτυχίας’.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη σας στις προσπάθειες μας.

-Συντελεστές παραγωγής, βίντεο Βάσω Κριτάκη και Nelo Meci, εθελοντές Ψυχιατρικού Ξενώνα Χίου

-Συμμετέχοντες : Ένοικοι, μέλη της θεραπευτικής ομάδας και εθελοντές

Επικοινωνία :Περδικάρη Εριέττα-Επιστημονικά Υπεύθυνη 6951000902

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement