Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: ΑΔΕΔΥ – Με αγωνιστικά μηνύματα η πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Με αγωνιστικά μηνύματα η πανελλαδική απεργία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην Πλατεία Βουνακίου.

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ Χίου καλεί σε σύσκεψη φορέων, Σωματείων, εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 18:00, στο Σύλλογο Δασκάλων για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στη ΔΕΗ την Πέμπτη 13 Οκτώβρη στις 12:00 για την ακρίβεια, ενώ παράλληλα καλεί αυτοκινητοπορεία για τη στελέχωση της υγείας στο νησί το απόγευμα στις 20 Οκτώβρη στο κέντρο της Πόλης (μέρα πανυγειονομικής απεργίας).

«Δεν δεχόμαστε το έτος 2022, οι λαοί να καλούνται να βγάλουν τον επερχόμενο χειμώνα με όρους 1942. Ενώνουμε τη φωνή με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε συλλογικό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για βασικά αγαθά, ρεύμα, φθηνά καύσιμα», αναφέρει ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου ΑΔΕΔΥ, κ. Παναγιώτης Νικήτας.

Αναλυτικά τα αιτήματα:

  • Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και μειωμένος κατά 50% για όλα τα νησιά. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των φτωχών αυτοαπασχολούμενων. Να σταματήσει το αίσχος των κατασχέσεων λογαριασμών από τη ΔΕΥΑΧ.
  • Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες σε τράπεζες και εφορία κλπ καθώς και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Μειώσεις όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%. Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους, εκπαιδευτικούς. Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατευμένους, ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες.
  • Προώθηση τεχνικών έργων με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Εδώ και τώρα πλήρη στελέχωση σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία και ΕΚΑΒ σε όλη τη Χίο με όλα τα μέσα και το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement