Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: ΑΔΕΔΥ – Με αγωνιστικά μηνύματα η πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Με αγωνιστικά μηνύματα η πανελλαδική απεργία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην Πλατεία Βουνακίου.

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ Χίου καλεί σε σύσκεψη φορέων, Σωματείων, εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 18:00, στο Σύλλογο Δασκάλων για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στη ΔΕΗ την Πέμπτη 13 Οκτώβρη στις 12:00 για την ακρίβεια, ενώ παράλληλα καλεί αυτοκινητοπορεία για τη στελέχωση της υγείας στο νησί το απόγευμα στις 20 Οκτώβρη στο κέντρο της Πόλης (μέρα πανυγειονομικής απεργίας).

«Δεν δεχόμαστε το έτος 2022, οι λαοί να καλούνται να βγάλουν τον επερχόμενο χειμώνα με όρους 1942. Ενώνουμε τη φωνή με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε συλλογικό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για βασικά αγαθά, ρεύμα, φθηνά καύσιμα», αναφέρει ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου ΑΔΕΔΥ, κ. Παναγιώτης Νικήτας.

Αναλυτικά τα αιτήματα:

  • Αύξηση 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και μειωμένος κατά 50% για όλα τα νησιά. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των φτωχών αυτοαπασχολούμενων. Να σταματήσει το αίσχος των κατασχέσεων λογαριασμών από τη ΔΕΥΑΧ.
  • Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες σε τράπεζες και εφορία κλπ καθώς και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Μειώσεις όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%. Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους, εκπαιδευτικούς. Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατευμένους, ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες.
  • Προώθηση τεχνικών έργων με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Εδώ και τώρα πλήρη στελέχωση σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία και ΕΚΑΒ σε όλη τη Χίο με όλα τα μέσα και το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Μιχάλη Κανάριου Η Καλαμωτή την δεκαετία του ΄60, ήταν ένα χωριό γεμάτο ζωή, ενώ σήμερα αποτελεί μια ανθρώπινη κοινωνία με 600 περίπου μόνιμους...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Άνθρωπος, ζώο παμφάγο, σε κάποιες περιπτώσεις και ανθρωποφάγο. Τέτοιες περιπτώσεις συναντάμε  μεταξύ φυλών στη  Σουμάτρα, ακόμα  στις επαρχίες Παπούα της...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καμπάνια ενημέρωσης ξεκινούν οι οργανώσεις του ΚΚΕ στο Αιγαίο προκειμένου να ενημερώσουν τον λαό του Αιγαίου, τους στρατευμένους, τους υπαξιωματικούς και του αξιωματικούς Ενόπλων...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία εκτός από τον ισχυρό συμβολισμό της, απευθύνει...