Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μηταράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ:  Αντί να πει συγχαρητήρια στην ΕΜΧ διαμαρτύρονται γιατί συνάντησαν έναν Βουλευτή της Χίου

Ανάρτηση κατά του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με την Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τους προέδρους των τοπικών συνεταιρισμών και το αίτημα τους το οποίο έγινε δεκτό για μείωση κατά 30% την φορολογία εισοδήματος για τους Μαστιχοπαραγωγούς εξισώνοντας τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς με την συμβολαιακή γεωργία. Υπενθυμίζεται ότι για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες ισχύει η έκπτωση φόρου 50% για τα ίδια εισοδήματα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αυτήν την συνάντηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Την Κυριακή στους Ολύμπους ο κ. Μηταράκης μίλησε στους προέδρους των τοπικών συνεταιρισμών της ΕΜΧ. Προφανώς ο κάθε βουλευτής έχει το καθήκον και το δικαίωμα να συνομιλεί με φορείς και συλλογικότητες, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο . Στην συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση είχε παραπάνω από έναν λόγους ο κ. Μηταράκης να μιλήσει με μαστιχοπαραγωγούς, αφού είναι πλέον και ο ίδιος , και αφού όπως εκείνος δήλωσε πρόσφατα , καμία πόρτα δεν πρέπει να κλείνουμε. Και αναρωτιόμαστε εμείς μήπως εκτός από αυτή του ηθοποιού θέλει να κρατήσει ορθάνοιχτη και αυτή του προέδρου της ΕΜΧ; Το πρωτοφανές φυσικά δεν είναι η πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη.

Το πρωτοφανές και επιλήψιμο είναι ότι η πρόσκληση προς τους προέδρους έγινε εκτός από το γραφείο του υπουργού και από την γραμματεία του προέδρου της ΕΜΧ. Και μάλιστα και τηλεφωνικά και με μειλ. Από ότι φαίνεται όταν ο κ. Τούμπος , κατηγορούσε άλλους για κομματικούς ινστρούχτορες, καθόταν μπροστά σε καθρέφτη.

Τον  πληροφορούμε λοιπόν ότι αυτή η θέση που κατέχει, ιστορικά και διαχρονικά είναι μια θέση και ένας θεσμός που ενώνει όλους τους μαστιχοπαραγωγούς και δεν είθισται να χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για πολιτικές και  προσωπικές φιλοδοξίες. Ελπίζουμε τουλάχιστον κ. Μηταράκη και κ. Τούμπο να είχατε το θάρρος να ενημερώσετε τους παρευρισκόμενους στην συγκέντρωση ότι το μέρισμα που παίρνουν οι μαστιχοπαραγωγοί δεν είναι αποτέλεσμα ούτε της δικής σας διακυβέρνησης και φυσικά ούτε πρωτοβουλία της δικής σας διοίκησης”. 

Ο Νότης Μηταράκης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απαντά στην ανακοίνωση αναφέροντας: Αντί να πει ο ΣΥΡΙΖΑ συγχαρητήρια στην ΕΜΧ που το αίτημα της για μείωση κατά 30% της φορολογίας των μαστιχοπαραγωγών υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση ΝΔ, διαμαρτύρονται γιατί η ΕΜΧ συνέδραμε στο αίτημα του Βουλευτή Χίου να συναντήσει οργανωμένα τα στελέχη της ΕΜΧ. Κρίμα….

Δείτε την ανάρτηση του Υπουργού: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement