Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Έκπτωση φόρου και στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες Μαστιχοπαραγωγούς – Βγήκε η απόφαση

Σε ακόμα μια φορολογική στήριξη προχωρά η κυβέρνηση που αφορά την Χίο. Μετά και τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά τώρα έρχεται και έκπτωση φόρου σε εκατοντάδες μαστιχορπαραγωγούς.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής, θα μπορούν και οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες Μαστιχοπαραγωγοί να έχουν δικαίωμα έκπτωσης φόρου 30% για τα αγροτικά εισοδήματα του 2022.

Την ίδια ώρα για τους κατ επάγγελμα αγρότες ισχύει η έκπτωση φόρου 50% για τα ίδια εισοδήματα.

Η συγκεκριμένη μείωση, έρχεται μετά και από ενέργειες του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου με την Νέα Δημοκρατία Νότη Μηταράκη.


Όπως είχε γράψει ο Xiakoslaos.gr στις 2 Ιουνίου τόσο ο κ. Μηταράκης όσο και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς (που είχε επισκεφτεί το νησί μας)  είχαν ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να υπαχθούν σε έκπτωση φόρου εισοδήματος 30% οι μη κατ’ επάγγελμα αγρότες παραγωγοί μαστίχας με απώτερο στόχο να μην αποκλειστούν εντελώς από την ευνοϊκή ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι με νόμο της Νέας Δημοκρατίας δόθηκε μείωση φόρου εισοδήματος 50% στους κατ’ επάγγελμα αγρότες που είναι μέλη συνεταιρισμών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γιώργος Τούμπος με ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει μετά και την σημερινή εξέλιξη:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 127754 που δημοσιεύθηκε απόψε, (ΦΕΚ Β 4760) και συγκεκριμένα την παράγραφο 4 του άρθρου 2, πλέον και οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες Μαστιχοπαραγωγοί είναι δικαιούχοι της έκπτωσης φόρου 30% για τα αγροτικά εισοδήματα του 2022. Ενώ για τους κατ επάγγελμα αγρότες ισχύει η έκπτωση φόρου 50% για τα ίδια εισοδήματα.

Μια μεγάλη επιτυχία όλων εμάς, που δίνει ακόμα μεγαλύτερα παραγωγικά κίνητρα, στους Μαστιχοπαραγωγούς μέλη μας!!!

ΥΓ: Κατακτούμε τους στόχους μας βήμα βήμα, παρά τις αναχρονιστικές κραυγές και κωλήματα που νομίζουν ότι μπορουν κάποιοι να μας θέσουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement