Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Όσα κάναμε για την Υγεία στη Χίο, θα κάνουμε περισσότερα – Θετικό μήνυμα οι κινητοποιήσεις

Τον μέχρι τώρα απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων στη Χίο κατέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε σε δήλωσή του,  «στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αυξήσαμε το προσωπικό στις δομές υγείας στη Χίο. Ένα νησί που ήταν ξεχασμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στοιχεία όμως μιλούν από μόνα τους, και λένε την αλήθεια».

«Μεταξύ άλλων, το 2019 οι απλές κλίνες ήταν 104, ενώ φέτος το Νοσοκομείο της Χίου διαθέτει πλέον 150 ανεπτυγμένες κλίνες, συμπεριλαμβανομένων και των 10 κλινών, μετά και την πρόσφατη σύσταση του Ψυχιατρικού Ξενώνα. Το σύνολο του ιατρικού προσωπικού από 68 άτομα αυξήθηκε στα 85. Και προκηρύχθηκαν ήδη 5 νέες θέσεις μόνιμων Ιατρών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει το ΕΚΑΒ στη Χίο. Αντιλαμβάνομαι ότι διάφοροι φορείς της Χίου κινητοποιήθηκαν για να ευαισθητοποιήσουν ακόμα περισσότερο την Κυβέρνηση. Και το εκλαμβάνω ως θετικό μήνυμα. Κάποιοι βέβαια «μόνιμοι συνδικαλιστές» θα προσπαθήσουν να δώσουν αντικυβερνητική χροιά. Αλλά δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των Χιωτών που είδαν, αυτά τα δύσκολα 3 χρόνια πολύ μεγάλη πρόοδο σε όλους τους τομείς».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νότη Μηταράκη:

Η προστασία της Υγείας των πολιτών αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και πρωταρχική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αυτά τα λόγια είχα απευθυνθεί στους πολίτες της Χίου στο τελευταίο μου μήνυμα αναφορικά με την Υγεία.

Σήμερα, με στοιχεία, μπορούμε να πούμε πως στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Καταφέραμε να αυξήσουμε το προσωπικό που υπηρετεί στις δομές υγείας στη Χίο.

Ένα νησί που ήταν ξεχασμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στοιχεία όμως μιλούν από μόνα τους, και λένε την αλήθεια.

Το 2019 οι απλές κλίνες ήταν 104, ενώ φέτος το Νοσοκομείο της Χίου διαθέτει πλέον 150 ανεπτυγμένες κλίνες, συμπεριλαμβανομένων και των 10 κλινών, μετά και την πρόσφατη σύσταση του Ψυχιατρικού Ξενώνα.

Αυξήσαμε συνολικά τις κλίνες ΜΕΘ από 3 σε 7, εκ των οποίων 2 covid ΜΕΘ, 3 απλές και 2 Καρδιολογικού.

Παράλληλα, καταφέραμε και αυξήσαμε κατά 29 τις απλές κλίνες για την εξυπηρέτηση των αναγκών της πανδημίας και δημιουργήσαμε ειδική πτέρυγα για Covid.

Αυξήσαμε το νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό από 153 άτομα που ήταν το 2019 στα 185.

Την ίδια ώρα προκηρύχθηκαν προ ημερών, Ακόμα 20 νέες θέσεις νοσηλευτών.

Αντίστοιχα το σύνολο του ιατρικού προσωπικού από 68 άτομα αυξήθηκε στα 85. Και προκηρύχθηκαν ήδη 5 νέες θέσεις μόνιμων Ιατρών.

Δεν σταματήσαμε σε αυτά.

Το νοσοκομείο της Χίου ενισχύθηκε και με παραϊατρικό προσωπικό, καθώς οι 38 που υπηρετούσαν το 2019, έφτασαν τους 44 το 2022.

Διατέθηκε γιατρός να εξυπηρετεί τους ναυτικούς μας, στον Οίκο Ναύτου.

Αναφορικά με το ΕΚΑΒ, σήμερα υπηρετεί ο ίδιος αριθμός που υπηρετεί για χρόνια, σήμερα έχουμε τον ίδιο αριθμό ασθενοφόρων στο δρόμο που έχουμε εδώ και χρόνια.

Αλλά δεν μας ικανοποιεί αυτό.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει το ΕΚΑΒ στη Χίο. Προκηρύσσονται 3 νέες θέσεις διασωστών εντός Οκτωβρίου.

Το καλοκαίρι το Νοσοκομείο, με προσλήψεις διασωστών και ιδιωτικό ασθενοφόρο εξυπηρέτησε μη επείγοντα περιστατικά.

Από φέτος μάλιστα, θα επαναλειτουργήσει η Ειδικότητα Πληρώματος Ασθενοφόρου στο Δημόσιο ΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Ικανοποιήθηκε το πάγιο αίτημα της Αμανής καθώς φέτος οδηγός ανέλαβε υπηρεσία στη Βολισσό.

Την ίδια ώρα και μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Μετανάστευσης, ακόμα 1 ασθενοφόρο όχημα θα διατεθεί στη Χίο, μέσω προγράμματος με τη συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Πρέπει να συγχαρώ όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ που αντιμετώπισαν με ελάχιστα προβλήματα την καλοκαιρινή περίοδο. Προστατεύοντας την υγεία των πολιτών και των επισκεπτών της Χίου

Φίλες και Φίλοι,

Το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί και θα ενισχυθεί και άλλο. Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Συνέβησαν πολλά και έκτακτα γεγονότα. Τα αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα χωρίς να ξεχάσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις.

Δεν θα σταματήσουμε όμως εκεί. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας.

Αντιλαμβάνομαι ότι διάφοροι φορείς της Χίου κινητοποιήθηκαν για να ευαισθητοποιήσουν ακόμα περισσότερο την Κυβέρνηση. Και το εκλαμβάνω ως θετικό μήνυμα.

Κάποιοι βέβαια «μόνιμοι συνδικαλιστές» θα προσπαθήσουν να δώσουν αντικυβερνητική χροιά.

Αλλά δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των Χιωτών που είδαν, αυτά τα δύσκολα 3 χρόνια πολύ μεγάλη πρόοδο σε όλους τους τομείς. Στα έργα υποδομών που τρέχουν, στο παγιωμένο πλέον νησιωτικό ΦΠΑ, στην επίλυση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού.

Αλλά και στο σύστημα υγείας στη Χίο που είναι ενισχυμένο και ικανό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Θα κάνουμε ακόμα περισσότερα.

Με σχέδιο

Προχωράμε

Προχωράμε μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement