Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: ΣΕΙΥΧ – «Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ” και να σταματήσει η καταστολή των κινητοποιήσεων τους»

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”, που εδώ και τέσσερις εβδομάδες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που όλο αυτό το διάστημα έχει ενεργοποιήσει όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για λογαριασμό της εργοδοσίας με αποκορύφωμα χθες τις συλλήψεις δυο συνδικαλιστών εργαζομένων στην “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”.


Η  επιχείρηση πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον όμιλο MANTIS της οικογένειας Κρομμύδα.


Το “μάρμαρο” της εξαγοράς πληρώθηκε από τους εργαζόμενους καθώς πριν την εξαγορά δέχτηκαν χτύπημα στα δικαιώματά τους με διαθεσιμότητες, μειώσεις, οφειλές κ.τ.λ. Ο όμιλος MANTIS με τον ερχομό του ανακοίνωσε επενδύσεις 15 εκατομμυρίων ευρώ για την “ανάπτυξη” της επιχείρησης και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού της. Η νέα εργοδοσία MANTIS παρά το “χορό” εκατομμυρίων που έχει ανακοινώσει φαίνεται ότι για τους εργαζόμενους έχει “προϋπολογίσει” χτυπήματα στα δικαιώματά τους! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ανεξαρτήτως εργοδότη η επίθεση στα δικαιώματά μας είναι δεδομένη. Ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο σε αυτήν αλλά και για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους αμοιβής, εργασίας και ζωής είναι με την οργάνωσή μας και τους αγώνες μας.


Οι εργαζόμενοι παρά το όργιο καταστολής συνεχίζουν τον αγώνα τους έτσι ώστε να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους και για να υπογραφεί σύμβαση εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες τους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας γιατί γίνεται για τη δουλειά και τη ζωή τους.

Να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματά τους!


Το Σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Καλούμε τα Σωματεία του νησιού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, που είναι αγώνας όλων μας. Καλούμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου να στηρίξει με ανακοίνωση και να συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση. 


Στο site 
https://ey-chios-union.blogspot.com/ το Σωματείο μας φιλοξενεί ρεπορτάζ από τα χθεσινά γεγονότα και αφιερώματα με video από τις προηγούμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement