Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: ΚΚΕ – Άμεση αποζημίωση του συνόλου της παραγωγής μαστίχας, στο ύψος της πραγματικής καταστροφής

Μέσω μίας σύντομης ανακοίνωσης η ΤΕ Χίου ΚΚΕ κάνει λόγο για τις ζημιές που υπέστησε το μαστίχι από την νεροποντή τα ξημερώματα της Δευτέρας (15.8), ζητώντας άμεσα να δοθεί λύση και να υπάρξουν αποζημιώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΕ Χίου ΚΚΕ:

Οι καταστροφικές βροχές στις 15 Αυγούστου ήρθαν να δώσουν ένα μεγάλο χτύπημα στην καλλιέργεια της Μαστίχας και στις προσπάθειες των Μαστιχοπαραγωγών.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο τα δέντρα είχαν δώσει τα 2/3 της παραγωγής τους και πολύ μαστιχοπαραγωγοί δεν είχαν προλάβει να μαζέψουν ούτε τις πρώτες πίτες. Ακόμη μιλάμε για υποβάθμιση της ποιότητας με το μαύρισμα που θα προκληθεί σε ένα μέρος της παραγωγής.

Άμεσα ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει στις εκτιμήσεις και στην αποζημίωση των καταστροφών στο ύψος της πραγματικής καταστροφής.

Να συνυπολογιστεί στην αποζημίωση η δουλειά και τα έξοδα που χρειάζονται για τον επανακαθαρισμό των δέντρων και το στρώσιμο χώματος.

Από την προηγούμενη εμπειρία μας αποδεικνύεται πως δεν έχουμε να περιμένουμε από τα “λόγια τα μεγάλα”  των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και την ΚΑΠ. Είναι αυτοί και οι πολιτικές τους, οι νόμοι που διαχρονικά ψηφίσανε, που έχουν κάνει τον ΕΛΓΑ και τον κανονισμό του “εργαλείο” για να παίρνουν και όχι να δίνουν στους αγρότες.

Να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των συνεταιρισμών ώστε κανένας μην μείνει μόνος του. Να διεκδικήσουμε την άμεση αποζημίωση των μαστιχοπαραγωγών. Η ΕΜΧ να πάρει πρωτοβουλίες να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία του ΕΛΓΑ. Να δοθεί ασπρόχωμα και ότι χρειάζονται για τις εργασίες τους οι μαστιχοπαραγωγοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης τελέστηκε με κατάνυξη απόψε, Κυριακή 28 Απριλίου 2024, η ακολουθία του Νυμφίου, ήτοι του Όρθρου της Αγίας και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια μοναδική προσφορά ξεκίνησε από την Yamaha, τόσο στα sport scooters XMAX 125 και XMAX 300 όσο και στην Adventure μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού Tenere...

Advertisement