Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Από 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρχει γιατρός στον Οίκο Ναύτου στη Χίο

Ανάρτηση για το ζήτημα του γιατρού στον Οίκο Ναύτου στη Χίο έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότης Μηταράκης.

Όπως ενημερώνει ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου και έλαβε την ενημέρωση πως από 1/9 θα υπάρχει κανονικά γιατρός στον Οίκο Ναύτου.

Δείτε την ανάρτηση του κ Μηταράκη:

ΝΟΔΕ Χίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί φόβο στους Χιώτες – Το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αποστολή του»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ανακοίνωση για το θέμα είχε βγάλει η ΝΟΔΕ Χίου ρίχνοντας τα βέλη της προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως μην έχοντας πλέον κάποιο άλλο θέμα να ασχοληθεί, μιας και έχουν λυθεί, επικεντρώνεται στο νοσοκομείο.

Δείτε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου:

Αφού πλέον η Χίος αντιμετώπισε με επιτυχία το μεταναστευτικό, αυτό φαίνεται κάθε μέρα στη πόλη και στα χωριά, αφού όλα τα μεγάλα έργα προχωράνε, αυτό φαίνεται στα εργοτάξια, αφού η Χίος εξασφάλισε το νησιωτικό ΦΠΑ, αυτό φαίνεται στην τσέπη μας, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει την κριτική του μονοθεματικά στο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο λοιπόν, αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία, καθώς υπερδιπλασίασε τα ενεργά κρεβάτια ΜΕΘ από 3 σε 7, δημιουργώντας ειδική πτέρυγα για Covid. Λειτούργησε επίσης 29 κλίνες, για την αντιμετώπιση περιστατικών COVID. Αύξησε δε το επικουρικό προσωπικό του νοσοκομείου, με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, κατά περίπου 44 άτομα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ήδη ανακοινώθηκαν προσλήψεις 5 ιατρών και αναμένονται άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

Ως προς το ΕΚΑΒ, θέμα έχει προκύψει καθώς 7 διασώστες έχουν τεθεί, για διάφορους λόγους εκτός απογευματινών και βραδινών υπηρεσιών.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά το έτος 2019 οι μονές βάρδιες ήταν: α) 9 για τον μήνα Ιανουάριο β) 13 για τον μήνα Φεβρουάριο γ) 20 για τον μήνα Μάρτιο δ) 4 για τον μήνα Απρίλιο ε) 20 για τον μήνα Μάιο και στ) 29 για τον μήνα Ιούνιο. Όπως φαίνεται κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη!

Η Κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις, ήδη οδηγός έχει αναλάβει εργασία στη Βολισσό καθώς και 3 πιστοποιημένοι διασώστες,απόφοιτοι της σχολής ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου για να εξυπηρετήσουμε, μαζί με ιδιωτικό ασθενοφόρο που διατέθηκε προσωρινά από δωρεές, τις δευτερογενείς διακομιδές, τα εξιτήρια, τις χρόνιες εξετάσεις, την στήριξη των νεφροπαθών.

Ήδη 23 περιστατικά έχουν εξυπηρετηθεί με τα επιπλέον μέσα, αποσυμφορώντας το ΕΚΑΒ για επείγοντα περιστατικά.

Μόνιμες και επικουρικές προσλήψεις στο ΕΚΑΒ έχουν συμφωνηθεί και αναμένονται άμεσα σχετικές προκηρύξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει φόβο στους Χιώτες, η πραγματικότητα όμως είναι ότι το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αποστολή του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

Advertisement