Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Οδηγίες για την ασφαλή κίνηση οχημάτων και πεζών προσκυνητών ενόψει της Αγίας Μαρκέλλας

Έπειτα από την από 11/7/2022 σύσκεψη για τον Παγχιακό Εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας οι φορείς συνιστούν:

1) Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας:

Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς:

Απαραίτητη η χρήση κράνους και ζώνης για τους οδηγούς των οχημάτων, καθώς και η συμμόρφωση των ποδηλατών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

Να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία που να καθιστούν δυσχερή την κυκλοφορία των λοιπών αυτοκινήτων και τη διέλευση λεωφορείων και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας.

«Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων».

Συνιστάται στους πεζούς προσκυνητές:

Να κινούνται στην άκρη του οδοστρώματος, σε μονό στοίχο και αντίθετα (αριστερά) προς την κατεύθυνση των οχημάτων.

Τις βραδινές ώρες να φορούν ρούχα με ανακλαστικά ή έστω έντονα χρώματα, επίσης καλό είναι να έχουν μαζί τους ένα φακό οι οποίοι να στοχεύουν το οδόστρωμα, ώστε να γίνονται αντιληπτοί από τους οδηγούς των αυτοκινήτων, μηχανών κλπ.

Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης συνιστάται η αποφυγή λήψης οινοπνευματωδών ποτών.

Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο. Παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη. Αποφυγή των χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός.

Η χρήση του καπέλου και γενικά καλύμματος επιβάλλεται, με υλικό φυσικά που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.

Για την αποφυγή Δασικών Πυρκαγιών:

Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.

Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Μην σταθμεύετε τα οχήματα σας πάνω σε ξερά χόρτα.

Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού COVID-19

Οι χώροι με συνωστισμό θα πρέπει να αποφεύγονται, ακόμη κι εάν αυτοί είναι εξωτερικοί, ενώ συνιστάταιπροληπτικά η χρήση μάσκας και ο καθαρισμός των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

2) Η Τροχαία Χίου:

Με αφορμή τον διήμερο εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας η εκκλησία της οποίας βρίσκεται  στην περιοχή Αμανής – Χίου απ’ το Τμήμα Τροχαίας  Χίου συστήνονται τα παρακάτω:

Α) Αποφυγή διάπραξης επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων. (Θα υπάρχουν συνεργεία ελέγχου στην Ε.Ο. Χίου – Αμανής και Ε.Ο. Χίου – Αυγωνύμων).

Β) Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απ’ την Βολισσό μέχρι και τον Ιερό Ναό στο οδικό δίκτυο με μονοδρομήσεις, χώροι στάθμευσης, απαγόρευση στάθμευσης σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης. Συμμόρφωση στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Γ) Χρήση ανακλαστικών μέσων και φανού απ’ τους περιπατητές – προσκυνητές καθόλο το μήκος του οδικού δικτύου. Επίσης να χρησιμοποιούν το άκρο της οδού και το ρεύμα κυκλοφορίας σε αντίθετη κίνηση με τα οχήματα. Επίσης να προχωρούν κατά μόνας και όχι σε ομάδες εντός του οδοστρώματος.

3) Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου:

«Μέτρα κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Αγ.Μαρκέλλας»

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Αγ. Μαρκέλλας στις 21 και 22/07 η Υπηρεσία μας θα λάβει επιπλέον μέτρα πυροπροστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Βολισσού. Επίσης κατά τη διάρκεια των εορτασμών απαγορεύεται η έναυση πυρκαγιάς σε εξωτερικούς χώρους για οποιοδήποτε λόγο καθώς και η ρίψηβεγγαλικών.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση έναυσης φωτιάς σε εξωτερικό χώρο οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τις διατάξεις της Πυροσβεστικής Διάταξης 19/2020 (ΦΕΚ 2233 τΒ’) η οποία προβλέπει υψηλά πρόστιμα.

Παρατίθενται τηλέφωνα άμεσης ανάγκης 24ώρου βάσεως :

Ευρωπαϊκός Αριθμός έκτακτης ανάγκης : 112

ΕΚΑΒ 166

Πυροσβεστική Υπηρεσία : 199 και 2271044444

Αστυνομία : 100 ή 2271440510 & 2271440511

Λιμεναρχείο Χίου : 108 – 22710-44433

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement