Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Η γιορτή θεσμός των παραγωγών του βουνού

3η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΧΙΟΥ 5-6-7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 – ΠΙΤΥΟΣ-ΧΙΟΣ
Τραχύτητα, μόχθος, δυσκολίες. Αλλά και περηφάνια, αγνότητα, λεβεντιά. Αυτά και άλλα πολλά δίνουν την ταυτότητα στην κτηνοτροφική παραγωγή και την ευρύτερη παραγωγή του βουνού.

Η Γιορτή Κτηνοτροφίας στο Πιτυός είναι η Γιορτή τους. Η πιο αυθεντική εκδήλωση του χιώτικου καλοκαιριού διοργανώνεται και φέτος στο Πιτυός το τριήμερο 5-6-7 Αυγούστου. Ένας θεσμός ώθησης της τοπικής παραγωγής και ανάδειξης της τσοπάνικης κουλτούρας και του πολιτισμού του βουνού.

Η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση φιλοδοξεί να φέρει Νέο αέρα στο τριήμερο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Με:

•την εμπορική παρουσίαση στα περίπτερα κάθε νέου τοπικού προϊόντος με προέλευση και έμπνευση από τη χιώτικη φύση και όχι μόνο.

•την αναπαράσταση της τυροκόμησης με τον αυθεντικό χιώτικο τρόπο από κτηνοτρόφους της Χίου.

•την ανάδειξη κάθε πτυχής του πολιτισμού του βουνού και της υπαίθρου του νησιού μας.

•πλήθος εκδηλώσεων διασκορπισμένες σε όλο τον οικισμό του Πιτυούς, τις πλατείες του και τα στενά του.

•με δυνατότητα γνωριμίας του επισκέπτη με ένα χωριό – σύμβολο της κτηνοτροφικής ταυτότητας του νησιού μας. Για εφέτος με ειδικό αφιέρωμα στην τσοπανική της Σπαρτούντας.

Η ευθύνη της διοργάνωσης ανήκει στην Art Line Advertising σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτυούς, τον Σύλλογο Ποιμένων Χίου και την ΚοινΣΕπ «Πιτυός Προορισμός».

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 25/7/2022: Όσοι εκθέτες/χορηγοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ή να ενισχύσουν την Γιορτή ως χορηγοι ή σπόνσορες είναι απαραίτητη η επικοινωνία με την ART LINE. Περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων περιπτέρων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ART LINE ADVERTISING – Τηλ. 22710 20014 & Κιν. 6945-21523

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΕΘΝΙΚΑ

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης....

Advertisement