Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Τα προϊόντα του Αιγαίου ταξιδεύουν με πανιά και ηλεκτροκίνηση

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου, με την Κοιν.Σ.Επ Ιστία Αιγαίου και το Dock – Συνεργατικός Χώρος Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας διοργανώνουν την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 στο νότιο Λιμενοβραχίονα, στον Κόκκινο Φανό και ώρα 19:00 μ.μ. την εκδήλωση με θέμα: Τα προϊόντα του Αιγαίου ταξιδεύουν με πανιά και ηλεκτροκίνηση, η οποία υλοποιείται στα πλαίσια του έργουΙστιοπλοϊκή και ηλεκτροκίνητη μεταφορά οικολογικών προϊόντων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο: Ένα πιλοτικό πείραμα.

Ο καπετάνιος Λουκάς Γκουρτσογιάννης με την ομάδα του θα παρουσιάσουν το έργο αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για την ιστιοπλοϊκή και την ηλεκτροκίνητη μεταφορά ως ένα βιώσιμο μοντέλο σύνδεσης των νησιών και διακίνησης/προώθησης των οικολογικών προϊόντων του Αιγαίου. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Λεγάτο Παντελή καθώς και ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Ο Φορέας Τουρισμού Χίου θα στηρίξει την εκδήλωση με κέρασμα τοπικών προϊόντων από τα μέλη του. Χορηγός επικοινωνίας θα είναι η ΕΡΤ Β. Αιγαιου.

Περισσότερες πληροφορίες:

Η Κοιν.Σ.Επ Ιστία Αιγαίου και τo Dock – Συνεργατικός Χώρος Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ολοκληρώνουν ένα χρόνο υλοποίησης ενός από τα σημαντικότερα έργα που έχουν εμπλακεί μέχρι σήμερα την Ιστιοπλοϊκή και ηλεκτροκίνητη μεταφορά οικολογικών προϊόντων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο: Ένα πιλοτικό πείραμα“. Οι στόχοι του έργου είναι αφενός η διασυνδεσιμότητα των νησιών και η μεταφορά προϊόντων, με την αιολική ενέργεια και με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και αφετέρου, η προστασία του περιβάλλοντος με την ενίσχυση και επέκταση της καλλιέργειας οικολογικών προϊόντων, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών.

Τα παραπάνω θα επιτευχθούν, μεταξύ άλλων, μέσα από τηδημιουργία μελετών για τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις διανησιωτικές μεταφορές, τη μετατροπή του σκάφους Pelago σε ηλεκτροκίνηση, την καταγραφή των ιστιοπλοϊκών και δεδομένων ηλεκτροκίνησης, τη διασύνδεση και το χτίσιμο συνεργασιών με παραγωγούς οικολογικής καλλιέργειας.

Το έργο αποσκοπεί στην πιλοτική εφαρμογή ενός καινοτόμου και περιβαλλοντικά βιώσιμου μοντέλου μετακινήσεων και μεταφορών προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στις 3 Ιουλίου 2022, το πρώτο ηλιακό ηλεκτροκίνητο ιστιοπλοϊκό σκάφος μεταφοράς προϊόντων στην Ελλάδα ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο, διαγράφοντας τη διαδρομή Λαύριο, Κέα, Άνδρο, Σκύρο, Σκόπελο, Αλόννησο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Πάτμο, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Ανάφη, Σαντορίνη, Πάρο, Τήνο, Σύρο, Λαύριο.

Ο Δήμος Χίου συμμετέχει ενεργά στο έργο ως συνεργαζόμενος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συνδιοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε το έργο «Επισκευή και ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε αύλειους χώρους Σχολείων», το οποίο είχε δημοπρατηθεί το Νοέμβριου του 2020 από την Τεχνική Υπηρεσία...

ΧΙΟΣ

Το παράρτημα Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει τους 554 μαθητές από τα 23 δημοτικά Χίου (αριθμός ρεκόρ) που έλαβαν μέρος στον 17ο Πανελλήνιο διαγωνισμό...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Εκπρόσωπος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στο Ανατολικό Αιγαίο κ. Βολάκης Κωνσταντίνος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του  στην ακριτική νήσο των Λειψών. Με την ευγενική...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η  φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  αποτελεί μια υπενθύμιση ότι οι ενέργειες των ανθρώπων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, έχουν σημασία. Η ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ Α.Ε. για 2η συνεχομένη...

Advertisement